Wat zijn de kosten van de ZuydSwitch trajecten? – Zuyd Professional

Wat zijn de kosten van de ZuydSwitch trajecten?

De drie switchprogramma’s zijn niet gratis. In principe betaalt de deelnemer de kosten. In sommige gevallen worden deze vergoed vanuit de sector waarin men ontslagen of boventallig wordt. Werkgevers maken dan meestal afspraken over bemiddeling van werk naar werk; de ZuydSwitch trajecten sluiten daar goed op aan. Die budgetten kunnen hiervoor worden ingezet. De Bachelor of Associate Degree opleiding, die hierna volgt, kan bijvoorbeeld worden vergoed door de nieuwe werkgever.

Het switchprogramma voor de sectoren techniek en ICT kost € 495, -. Daarna betaal je voor elk studiejaar dat je studeert collegegeld. Het switchprgramma voor de zorg is een onderdeel van de reguliere deeltijdopleiding

Studenten die voor het eerst gaan studeren (of later) aan een bachelor-of associate degree opleiding komen in aanmerking voor het verlaagd wettelijk collegegeld (mits zij voldoen aan de vereisten van het wettelijk collegegeld). Het verlaagd wettelijk collegegeld is alleen voor de eerste ononderbroken twaalf maanden van de inschrijving als student. Het verlaagd wettelijk collegegeld bedraagt 50% van het normale wettelijke collegegeld. Dit is van toepassing voor alle nieuwe hbo studenten die een voltijd-, deeltijd- of duale opleiding volgen en het wettelijk collegegeld betalen. Meer informatie hierover op de website van de Rijksoverheid.

Terug naar de veelgestelde vragen

Terug naar de pagina Zuydswitch.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur.