Wie wil leren hoe je interprofessionele teams kunt begeleiden in optimaal samenwerken, kan vanaf het najaar de nieuwe post hbo-opleiding Faciliteren Interprofessioneel Samenwerken volgen.

Hoofdopleiders van de opleiding zijn 2 experts op dit gebied: Jerôme van Dongen en Wim Goossens. ‘We schreven eerder al samen een boek over interprofessioneel samenwerken. ‘Interprofessionele Teams in hun Kracht’ heet dat. En nu hebben we samen met Zuyd Professional de post hbo-opleiding Facilitator Interprofessionele samenwerking ontwikkeld’, vertelt Wim. Hij is onder andere kartrekker van het leeratelier interprofessionaliteit van de werkplaats Sociaal Domein van Zuyd. In verschillende masterclasses leggen wij en andere experts de 8 kritische factoren van het IPT-model uit, de theoretische onderlegger van het boek.”

“Interprofessioneel samenwerken is in het domein van wonen, welzijn en zorg heel belangrijk. We zien steeds vaker complexe vraagstukken die je niet alleen vanuit je eigen expertise kunt oplossen. Maar wel samen met collega’s uit andere disciplines. Deze opleiding helpt je om die interprofessionele samenwerking te ontwikkelen, begeleiden en coachen”, zegt Jerôme. Hij is bijzonder lector Interprofessionele Samenwerking in de Wijk.

De post hbo-opleiding start in november en duurt 9 tot 12 maanden.

Facilitator Interprofessioneel Samenwerken

  • niveau post HBO
  • duur 9 tot 12 maanden
  • startdatum 26-11-2024