In deze cursus leer je hoe je patiƫnten kunt adviseren over hulpmiddelen voor het aan- en uittrekken van Therapeutische Elastische Kousen (TEK). Je doorloopt het hele proces, van het signaleren van problemen tot de evaluatie van het gebruik. Hierbij krijg je praktische kennis over het inzetten van hulpmiddelen, klinisch redeneren en motiverende gespreksvoering. Tijdens de praktijkdag ga je dieper in op de verschillende hulpmiddelengroepen, hun functionele verschillen en de mogelijkheden om hulpmiddelen effectief te combineren.
Doelgroep
Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor zorgprofessionals zoals compressietherapeuten, ergotherapeuten, huidtherapeuten, oedeemfysiotherapeuten, verpleegkundigen en verzorgenden die patiƫnten ondersteunen bij het gebruik van Therapeutische Elastische Kousen (TEK). De training richt zich op het verbeteren van adviesvaardigheden rondom hulpmiddelen, zodat zij effectief kunnen inspelen op de specifieke behoeften en beperkingen van hun patiƫnten.
Hierna kun je
Opbouw
De scholing bestaat uit twee online leerbijeenkomsten van 2 uur en een praktijkbijeenkomst (8 uur), aangevuld met zelfstudie (14 uur). Met een totale belasting van 26 uur. Door deze opbouw is de cursus grotendeels te volgen op een moment dat geschikt is voor jou als cursist en makkelijker te plannen naast de reguliere werkzaamheden. Voorafgaand aan elke (online) bijeenkomst wordt verwacht dat je Ć©Ć©n of meerdere voorbereidingsopdrachten maakt.
Programma
Deze cursus is ontwikkeld binnen een ZonMw-gesubsidieerd onderzoeksproject. De inhoud is volledig afgestemd op wetenschappelijke inzichten en biedt jou als deelnemer de kans om de laatste ontwikkelingen op het gebied van hulpmiddelen voor het aan- en uittrekken van steunkousen eigen te maken.
Planning
De scholing start op 2 momenten in het voorjaar en bestaat uit 2 online bijeenkomsten en een praktijkdag op locatie in Sittard of Den Bosch.
Voor maart/april 2025 is de eerste bijeenkomst online op 10 maart 2025 van 15.00-17.00 uur, de praktijkdag in Sittard op 24 maart 2025 van 9.00 - 17.00 uur en de derde bijeenkomst online op 27 maart 2025 van 15.00 -17.00 uur.
De scholing april/ mei 2025 start een online bijeenkomst op 24 april 2025 van 15.00 -17.00 uur, de praktijkdag in Den Bosch op 8 mei 2025 van 9.00- 17.00 uur en de laatste bijeenkomst is online op 22 mei 2025 van 15.00 tot 17.00 uur.
Accreditatie
De scholing is geaccrediteerd voor de kwaliteitsregisters van Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici (ADAP) en Kwaliteitsregistratie en Accreditatie Beroepsbeoefenaren in de Zorg (KABIZ).
Accreditatie voor Kwaliteitshuis Fysiotherapie en Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgenden zijn in aanvraag.
Incompany
Het is ook mogelijk om deze cursus incompany te volgen met een groep medewerkers van eenzelfde organisatie.
Voor meer informatie en mogelijkheden neem contact met ons op.
Praktische informatie
Voorafgaand aan elke (online) bijeenkomst wordt verwacht dat je Ć©Ć©n of meerdere voorbereidingsopdrachten maakt.
Kunnen wij je helpen?
Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur.
Aanmelden voor deze opleiding
Lijkt deze opleiding je wat en wil je je graag aanmelden? Klik dan op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan.