Business Studies (voorheen bacheloropleiding People and Business Management) 

'Als ik het hier voor het zeggen had, dan zou ik …’

Je regelt en organiseert graag, liefst samen met anderen. En je moet er niet aan denken acht uur per dag achter een bureau te zitten, je wil afwisseling in je werk en meer dan alleen maar uitvoeren. Je denkt in kansen en mogelijkheden voor kwaliteitsverbetering in jouw bedrijven of organisatie.

  Doelgroep

  Deze avondopleiding is vooral interessant als je al een baan hebt, hogerop wil bij je huidige werkgever of je doorgroeimogelijkheden wil vergroten.

  Hierna kun je

  ... vanuit een breed perspectief starten of doorgroeien in een beleids- of adviesfunctie waarbij je je vooral richt op het oplossen van vraagstukken op basis van een bestuurlijke en beleidsmatige aanpak.

  Je leert en studeert tijdens (werk)colleges, in projecten of online, zelfstandig of in direct contact met een docent en andere cursisten. Je studeert eventueel thuis maar indien mogelijk vooral ook op je werk. Toetsing is soms in de vorm van examens of assessments, maar het is ook mogelijk om plannen en producten uit je praktijk in te brengen als bewijsstuk voor vaardigheden. Coaches en de docenten begeleiden je en voorzien je van individuele feedback.

  Afgestudeerden met het HRM-profiel zijn werkzaam als…

  … adviseur /expert gericht op de instroom, doorstroom en uitstroom van personeel, zoals opleidingsfunctionaris, personeelsfunctionaris, intercedent uitzendbureau of personeelsadviseur.

  Details

  Niveau HBO
  Duur langer dan 12 maanden
  Locatie Sittard
  Erkenning Diploma
  Alle details weergeven

  Opbouw

  Studieopbouw gemeenschappelijke fase

  De eerste anderhalf jaar van de opleiding noemen we de generieke fase. Geholpen door je coach kies je uit de 18 beschikbare modules. Elke module duurt drie weken, elke week is er een lesavond. Houd daarnaast rekening met voorbereidingstijd en het werken aan opdrachten.

  Voorbeelden van modules:

  1. Ethiek en recht
  2. Organisatiekunde
  3. Methoden en technieken van onderzoek
  4. Human Resource Management
  5. Financieel Management
  6. Business Proces Management
  7. Organisational Behaviour
  8. Conflicthantering
  9. Gesprekken in Organisaties

  Profiel HRM

  Tijdens de hoofdfase volg je blokken van 10 weken, steeds geclusterd rondom één bepaald thema. Voor de uitstroomrichting HRM is dat bijvoorbeeld een blok Strategisch HRM, een blok Verandermanagement en een blok Employability.

  Programma

  Wat biedt Business studies?

  • Dit is een opleiding die precies is toegesneden op wat jij wil leren, dus aansluitend op jouw ervaring en vooropleiding(en). Samen met een coach ontwerp je een eigen leerroute.
  • Goede voorbereiding op de praktijk waarin bijvoorbeeld een ondernemende houding, zelfsturing en internationale oriëntatie gevraagd wordt. De nadruk ligt op het kunnen analyseren, onderzoeken, oefenen en op het verantwoorden van beslissingen en ontwikkelen van (mogelijke) strategieën. Indien mogelijk voer je taken uit op je werkplek of krijg je ‘real life’ praktijkopdrachten.
  • Brede kennis op het gebied van bedrijfskunde, HRM, management en organisatie, economie en recht en data. In de hoofdfase (na ongeveer anderhalf jaar) specialiseer je je in Human Resource Management of Bedrijfskunde.
  • Onderdeel van de studie is ook onderzoek doen naar ontwikkelingen of producten in het vakgebied HRM of bedrijfskunde.

  Voordelen

  • Studieduur en het programma zijn afgestemd op jouw kennis en werkervaring, je leert alleen wat je nog niet weet of kunt.
  • Onderwijs in modules die eventueel ook los te volgen zijn, waardoor je zelf het tempo en de intensiteit van je studie bepaalt.
  • Je kunt starten op 1 september of op 1 februari
  • Een goede mix van klassikaal en op afstand leren
  • Tijdens de hele opleiding word je begeleid door een persoonlijke coach, met wie je indien nodig ook het programma kunt bijstellen c.q. versnellen of vertragen.
  • De opleiding is goed te combineren met een (parttime) baan

  Planning

  De opleiding Business Studies Deeltijd start twee keer per jaar: 1 februari en 1 september.

  Wil je meer weten over deze unieke opleiding en in gesprek gaan met docenten? 

  Lukt het je niet om naar de open dag te komen maak dan een afspraak met Tony Knoop, de coördinator van de deeltijd. Heb je nog vragen? Stuur een e-mail naar tony.knoop@zuyd.nl.

  Praktische informatie

  Toelatingseisen

  Om de opleiding Business Studies te mogen volgen, dien je in het bezit te zijn van een afgeronde mbo4-opleiding of een havodiploma. We stellen geen eisen aan een werkplek en ook het hebben van werk is niet verplicht. Studenten zonder (geschikt) werk lopen tijdens de specialisatiefase stage bij een geschikte werkgever.  Beschik je niet over één van de genoemde diploma's, haal je binnenkort ook niet één van deze diploma's en ben je 21 jaar of ouder bij de start van de studie? Dan kun je deelnemen aan de 21+- toelatingstoets. Tijdens de 21+- toets krijg je een aantal taaltoetsen en toetsen op ruimtelijk en technisch inzicht. Naar aanleiding hiervan krijg je van de toelatingscommissie een bindend advies of je met de opleiding kunt starten.

  Aanmelding

  Via Studielink kun je je aanmelden voor de opleiding. Nadat je verzoek tot inschrijving is verwerkt, krijg je een uitnodiging voor een gesprek met jouw coach. Aanmelden kan het hele jaar door voor twee startdata: 1 februari en 1 september. In verband met een werkbare planning van jouw individuele traject, ontvangen we je aanmelding minimaal een maand voor de gewenste startdatum. De opleiding start jaarlijks in september en in februari. De kosten voor deze studie bestaan uit collegegeld een aanvullende kosten voor lesmateriaal en boeken.

  e

  Kunnen wij je helpen?

  Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op via de onderstaande knoppen of vraag vrijblijvend studieadvies aan.

  Aanmelden voor deze opleiding

  Lijkt deze opleiding je wat en wil je je graag aanmelden? Klik dan op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan.