Wil je meer weten over Business Studies in deeltijd studeren in je eigen tempo, met je eigen leerroute en maximale impact? Lees het interview met studente Milou Kuipers en docente Anne Kleefstra op de website.

De opleiding Business Studies was voorheen People and Business Management (PBM)

Zoek jij een deeltijd hbo opleiding waarin jij  je eigen leerroute volgt, die rekening houdt met jouw leerdoelen, je werkpraktijk en je eigen professionele ontwikkeling? 
Kijk dan eens naar de flexibele deeltijd Business Studies van Zuyd Professional.

De opleiding is zo ontworpen dat jij als professional naast je drukke bestaan op een hele effectieve en leuke manier kunt studeren. Je leert te excelleren in de brede context van bedrijfskunde en HRM, groeit als persoon en als professional en je wordt onderdeel van een dynamische community met bevlogen studenten uit de profit en non-profit sector. 

  Doelgroep

  Hoog tijd om om dat hbodiploma eens te halen? Moet je eigenlijk van de baas of mag je juist van jezelf? Is jouw volgende functie of promotie zonder dat hbo-getuigschrift eigenlijk onbereikbaar? Dan is flexibel studeren in de deeltijd bij de opleiding Business Studies de oplossing die bij jou past!
  Waarom? Omdat we op unieke wijze onderwijs verzorgen, studenten uitdagen om vanuit hun eigen identiteit te werken aan hun ontwikkeling, anders en intensief begeleiden en zelfs van toetsen een feestje maken. Eigenlijk doen we alles net even anders dan je waarschijnlijk gewend bent. Uiteraard zijn we NVAO-geaccrediteerd.

  Wat jouw reden ook is om te gaan studeren, de flexibele deeltijdopleiding Business Studies van Zuyd Hogeschool gaat je ondanks je drukke baan of volle agenda met plezier laten studeren.

  Durf je dat? Nieuwe ambities formuleren, kwetsbaar opstellen, feedback organiseren en elkaar echt willen helpen. Dan zit je goed en beleef je misschien wel de mooiste reis van je leven.

  Hierna kun je

  • Complexe vraagstukken oplossen op basis van een strategische, tactische en operationele aanpak: je snapt wat er aan de top gebeurt en ook hoe je strategie vertaalt naar meetbare en voelbare resultaten
  • Vanuit data-intelligence, onderzoek en feiten de vertaalslag naar concrete, geloofwaardige adviezen en reële oplossingen maken
  • De brede context van HR doorzien en in de organisatie in elke management functie zorgen voor een optimale inzet en ontwikkeling van professionals
  • Communiceren als een prof, onderhandelen en overtuigend adviseren op alle niveaus in de organisatie: je wordt gezien, gehoord en hebt impact.
  • Relevante trends en ontwikkelingen zoals Artificial Intelligence, duurzaamheid en communitybuilding vertalen naar oplossingen op alle niveaus in jouw organisatie

  Te verbeteren competenties

  Je ontwikkelt kennis, kunde en vaardigheden op het gebied van:

  • Gedrag van mensen en het functioneren in organisaties
  • Proces- en kwaliteitsmanagement
  • Human Resources
  • Leidinggeven en persoonlijk leiderschap
  • Finance, recht en ethiek
  • Kritisch kunnen redeneren en onderzoek doen
  • Besluitvorming beinvloeden rondom klant of andere belanghebbenden en organisatie
  • Veranderingen in organisaties

  Gedurende de hele studie leer je jouw interesse(s) en talenten kennen in de organisatie en in de omgeving van de organisatie en de manier waarop je deze het beste in de business kunt inzetten.

  Details

  Niveau HBO
  Duur langer dan 12 maanden
  Eerstvolgende startdatum 02-09-2024
  Locatie Sittard
  Erkenning Diploma
  Alle details weergeven

  Opbouw

  Opbouw programma

  In 14 uitdagende en integrale thema's leer je “de business” door en door kennen op het gebied van bedrijfskunde en HR en alle facetten die daarbij komen kijken. Van mensen naar euros en wetgeving tot processen: alles komt bij elkaar als ingredienten van een heerlijk gerecht. Daarbij staan jouw keuzes en jouw eigen journey centraal! Je leert van en met andere studenten, je staat er dus nooit alleen voor. Je kunt jouw eigen tempo bepalen op basis van de kennis en ervaring die je meebrengt.

   Voorbeelden van die tienweekse integrale onderwijsthema’s die je in onze opleiding gaat tegenkomen:

  • Value & information
  • Change & transition
  • Operational excellence
  • The employee journey
  • Experience & community building
  • Sustainability & circular economy

  Ieder thema duurt 10 weken waarin je alle kennis opdoet rondom de onderwerpen en vkagebieden die integraal en interdisciplinair worden besproken. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het verbeteren en optimaliseren van jouw vaardigheden om al jouw kennis de organisatie in te brengen en voor jouzelf de juiste rol hierin te vinden.

  Programma

  Wat biedt de opleiding Business Studies deeltijd?

  • Dit is een opleiding die precies is toegesneden op wat jij wil leren, dus aansluitend op jouw ervaring en vooropleiding(en). Samen met een coach ontwerp je een eigen leerroute.
  • Goede voorbereiding op de praktijk waarin bijvoorbeeld een ondernemende houding, zelfsturing en internationale oriëntatie gevraagd wordt. De nadruk ligt op het kunnen analyseren, onderzoeken, oefenen en op het verantwoorden van beslissingen en ontwikkelen van (mogelijke) strategieën. Indien mogelijk voer je taken uit op je werkplek of krijg je ‘real life’ praktijkopdrachten.
  • Brede kennis op het gebied van bedrijfskunde, HRM, management en organisatie, economie en recht en data. In de hoofdfase (na ongeveer anderhalf jaar) specialiseer je je in Human Resource Management of Bedrijfskunde.
  • Onderdeel van de studie is ook onderzoek doen naar ontwikkelingen of producten in het vakgebied HRM of bedrijfskunde.

  Voordelen

  • Studieduur en het programma zijn afgestemd op jouw kennis en werkervaring, je leert alleen wat je nog niet weet of kunt.
  • Onderwijs in modules die eventueel ook los te volgen zijn, waardoor je zelf het tempo en de intensiteit van je studie bepaalt.
  • Je kunt starten op 1 september of op 1 februari
  • Een goede mix van klassikaal en op afstand leren
  • Tijdens de hele opleiding word je begeleid door een persoonlijke coach, met wie je indien nodig ook het programma kunt bijstellen c.q. versnellen of vertragen.
  • De opleiding is goed te combineren met een (parttime) baan

  Planning

  De opleiding Business Studies Deeltijd start twee keer per jaar op 1 februari en 1 september. 
  Aanmelden kan via studielink. Zie tabblad praktische informatie. 

  Je volgt een keer in de week les op onze Zuyd locatie Ligne in Sittard op de maandag-, dinsdag- óf woensdagavond van 17.30-20.30 uur.

  Startdatum
  02-09-2024
  Prijs
  TBD
  Bijeenkomsten
  Geen bijeenkomsten
  Locatie
  Sittard Ligne
  Beschikbare plaatsen
  Beschikbaar

  Praktische informatie

  Aanmelden

  Via Studielink kun je je aanmelden voor de opleiding. Nadat je verzoek tot inschrijving is verwerkt, krijg je een uitnodiging voor een gesprek met jouw coach. Aanmelden kan het hele jaar door voor twee startdata: 1 februari en 1 september. In verband met een werkbare planning van jouw individuele traject, ontvangen we je aanmelding minimaal een maand voor de gewenste startdatum. De kosten voor de studie bestaan uit collegegeld  en aanvullende kosten voor lesmateriaal en boeken.

  Toelatingseisen

  Toelatingseisen

  Om met de opleiding Business Studies te starten, moet je in het bezit te zijn van een afgeronde mbo-4 opleiding of een havodiploma. We stellen geen aanvullende eisen aan een werkplek en ook het hebben van werk is niet verplicht. Studenten zonder (geschikt) werk lopen tijdens de specialisatiefase stage bij een geschikte werkgever. 

  21+ toets

  Beschik je niet over één van de genoemde diploma's, rond je ook niet één van deze diploma's af en ben je 21 jaar of ouder bij de start van de studie? Dan kun je deelnemen aan de 21+ toelatingstoets. Tijdens de 21+ toets krijg je een aantal taaltoetsen en toetsen op ruimtelijk en technisch inzicht. Naar aanleiding hiervan krijg je van de toelatingscommissie een bindend advies of je met de opleiding kunt starten.

  Kunnen wij je helpen?

  Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur.

  Aanmelden voor deze opleiding

  Lijkt deze opleiding je wat en wil je je graag aanmelden? Klik dan op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan.