Ontdek het Herregistratie Fysiotherapie Portfolio Assessment: het instrument bij uitstek om jouw werkervaring en competenties te beoordelen. Dit assessment evalueert of je voldoet aan de vereiste competenties volgens de normen van de hbo opleiding Fysiotherapie. Met het behaalde Periodiek Registratie Certificaat (PRC) en de gedetailleerde rapportage over jouw aangetoonde beroepscompetenties ben je verzekerd van een gevalideerde professionaliteit en kun je je weer laten herregistreren in het BIG register.

Doelgroep

Herregistratie Fysiotherapie is bedoeld voor professionals in de Fysiotherapie, die om welke reden dan ook niet (meer) voldoen aan de BIG herregistratie eis.

Hierna kun je

Bij het positief afsluiten van de procedure ontvang je op basis van het resultaat een Periodiek Registratie Certificaat (PRC). Met dit PRC kun je je opnieuw in het BIG register laten registreren.

Te verbeteren competenties

Bij een Herregistratie Fysiotherapie Portfolio Assessment -procedure kunnen de volgende competenties worden aangetoond:

  • Screenen, diagnosticeren en plannen
  • Therapeutisch handelen

Details

Niveau HBO
Duur korter dan 3 maanden
Erkenning Certificaat
Alle details weergeven

Opbouw

De procedure bij een Herregistratie Fysiotherapie bestaat uit vijf stappen.

Stap 1: Intake

Tijdens het intakegesprek bekijk je samen met de adviseur of een procedure zinvol is, wat wij van je verwachten en wat je van ons kunt verwachten. Hierna volgt een positief of negatief advies om de procedure succesvol te kunnen afronden.

Stap 2: Begeleiding

Je gaat aan de slag met het verzamelen van bewijzen uit de praktijk die de competenties van het gekozen profiel aantonen. Je voegt die toe aan een digitaal portfolio. Je krijgt in deze fase een begeleider toegewezen die je op weg helpt met het correct opnemen van een of twee bewijzen bij één competentie. Vervolgens voeg je zelfstandig alle bewijzen van overige competenties toe. Het is je plicht om alleen eigen materiaal toe te voegen.

Stap 3: Waardering

Zodra je portfolio compleet is, voer je een  assessmentgesprek met twee assessoren. Dit assessment vindt altijd fysiek plaats op locatie Heerlen. De assessoren bevragen je over de (ontbrekende) inhoud van je portfolio.

Stap 4: Erkenning

De uitkomsten van het assessment worden vastgelegd in een herregistratie fysiotherapie portfolio assessment -rapportage.

Stap 5: Evaluatie

Na afloop van de procedure en ook na een half jaar vindt de evaluatie plaats. Daarnaast heb je meteen na de procedure recht op een afrondend gesprek.

Planning

De herregistratie fysiotherapie portfolio assessment procedure verloopt voor 90% digitaal en kan op elk gewenst moment starten. Bij interesse ontvang je een vragenlijst ter voorbereiding voor het online intakemoment. Hierin wordt kort besproken: jouw vooropleiding, werkervaring en doel van de herregistratie fysiotherapie portfolio assessment -procedure. Dit om de kans van slagen vooraf inzichtelijk te maken. Volgt daarna een positief advies, dan sturen we je de herregistratie fysiotherapie portfolio assessment -overeenkomst en overige documenten toe.

Zodra we de overeenkomst volledig ingevuld en ondertekend hebben ontvangen, start de herregistratie fysiotherapie portfolio assessment -procedure. Je krijgt toegang tot een ePortfolio waarin de opleiding, werkervaring en relevante bewijslast wordt toegevoegd. Reken hierbij op 80 uur tijdsinvestering in een maximale periode van 90 dagen. We streven ernaar om de procedure in 3 maanden af te ronden.

FAQ

Hier vind je de meest gestelde vragen rondom Herregistratie Fysiotherapie Portfolio Assessment procedures.

Bestaat de Herregistratie Fysiotherapie Portfolio Assessment uit scholing?

Nee, de Herregistratie Fysiotherapie Portfolio Assessment is geen cursus of opleiding. Ben je op zoek naar een cursus Herregistratie Fysiotherapie dan kun je terecht bij Hanze Hogeschool Groningen of Hogeschool Leiden.

Krijg je een diploma na het afronden van de Herregistratie Fysiotherapie Portfolio Assessment procedure?

Bij een herregistratie Fysiotherapie ontvang je een Periodiek Registratie Certificaat (PRC). Met dit PRC kun je je weer laten registreren in het BIG-register.

Hoe is de privacy wetgeving geregeld?

Zuyd Hogeschool, Academie voor Fysiotherapie hanteert de AVG eisen bij de uitvoering van herregistratie fysiotherapie portfolio assessment -procedures. Persoonsgegevens zijn alleen beschikbaar voor medewerkers die rechtstreeks betrokken zijn bij de uitvoering van de herregistratie fysiotherapie portfolio assessment -procedures. Bewaartermijnen worden gehandhaafd.

Welke competenties kunnen bij een Herregistratie Fysiotherapie Portfolio Assessment worden aangetoond?

Bij een Herregistratie Fysiotherapie portfolio assessment -procedure kunnen de volgende competenties worden aangetoond:
1.    Screenen, diagnosticeren en plannen
2.    Therapeutisch handelen

Praktische informatie

Kosten

De herregistratie fysiotherapie portfolio assessment -procedure kost € 3200, – (excl. 21% BTW). Daarnaast kan extra begeleiding tijdens fase 1 of 2 worden afgesproken tegen een meerprijs van € 150,- per uur (excl. 21% BTW).

Taal

De herregistratie fysiotherapie portfolio assessment -procedure wordt standaard uitgevoerd in de Nederlandse taal.

Bezwaar en beroep

Iedere deelnemer heeft het recht op een klachtenprocedure met een onafhankelijke geschillenregeling. De klachtenregeling vind je op onze website. Ook bestaat de mogelijkheid tot een bezwaarprocedure met een onafhankelijke beroepsprocedure. Lees hier het reglement bezwaren herregistratie Fysiotherapie portfolio assessment

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur.

Aanmelden voor deze opleiding

Lijkt deze opleiding je wat en wil je je graag aanmelden? Klik dan op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan.