Kom de opleiding ervaren

Meld je aan voor een meeloopdag op vrijdag 24 mei of 7 juni 2024. Aanmelden kan via dit formulier.

Innovaties zijn nodig om onze gezondheidszorg goed, toegankelijk en betaalbaar te houden. Zie jij kansen om zorg te vernieuwen en denk jij niet in barrières maar in mogelijkheden? Tijdens deze masteropleiding leer je hoe je innovatiekansen herkent, projecten begeleidt en succesvol implementeert.



Innovatie, onderzoek en leiderschap vormen de basis van deze opleiding. De opleiding is een tweejarig Master of Science programma, dat je in een deeltijd tempo volgt en goed kunt combineren met een baan.

Te verbeteren competenties

Innovatie, onderzoek en leiderschap vormen de basis van deze opleiding. Je leert:

  • Hoe je innovatiebehoeftes herkent:
    Voor welke uitdaging staat een organisatie en welke innovatieve oplossingen kun je daarvoor bedenken?
  • Hoe je ideeën ontwikkelt en uitwerkt:
    Van brainstorm, onderzoek en gegevensverzameling tot en met de beschrijving in een ondernemingsplan.
  • Hoe je adviseert en overtuigt:
    Succesvolle implementatie van innovatie vraagt om overtuigend leiderschap. Innovatie houdt immers verandering in wat betekent dat mensen anders moeten gaan werken. Je leert hoe je opdrachtgevers, collega’s en cliënten daarin meekrijgt.

Details

Niveau Master
Duur langer dan 12 maanden
Eerstvolgende startdatum 01-09-2024
Locatie Heerlen
Erkenning Diploma
Alle details weergeven

Voor deze opleiding geldt het wettelijke collegegeld zoals vastgesteld voor studiejaar 2023-2024

Opbouw

Innovatie, onderzoek en leiderschap vormen de basis van het tweejarige onderwijsprogramma. Het programma omvat 12 modules. Bekijk hieronder de modules per jaar of bekijk de studiegids.

Onderwijs- en examenregeling

In de onderwijs- en examenregeling (OER) vind je alle informatie over de inhoud van de opleiding, de begeleiding die je krijgt en de manier waarop de toetsing binnen de opleiding wordt geregeld.  Bekijk de actuele OER

Programma

Hoe ziet je week eruit?
Je hebt één dag per week les op de hogeschool, op vrijdag, meestal van 09.00 tot 14.00 uur. Je volgt colleges, trainingen, demonstraties of coaching. De overige dagen studeer je thuis en bestudeer je literatuur, werk je alleen of samen met andere studenten aan online opdrachten. Je volgt weblectures of hebt een online afspraak met een docent.  

Studiebelasting
Je bent 14 tot 28 uur  per week met je studie bezig. Dit is een indicatie, het exacte aantal uren verschilt per student en blokperiode.

Werken vanuit praktijksituaties
Je werkt gedurende de opleiding aan taken binnen realistische situaties en organisaties, met mensen op de werkvloer, binnen specifieke organisatiestructuren of beleidsstrategieën. Je haalt er informatie op, geeft adviezen, discussieert met experts en ontvangt feedback. Je draagt zelf minimaal één organisatie aan. Dat wil zeggen een gezondheidszorginstelling of een andere relevante organisatie waar interesse is voor vernieuwing of waar vernieuwing gaande is.

Planning

De opleiding start een keer per jaar in september. 

Startdatum
01-09-2024
Prijs
TBD
Bijeenkomsten
Geen bijeenkomsten
Locatie
Heerlen, Nieuw Eyckholt 300
Beschikbare plaatsen
Beschikbaar

Praktische informatie

Individuele begeleiding

Dit is een kleinschalige opleiding met maximaal 30 studenten. De opleiding wordt zeer gewaardeerd vanwege de individuele begeleiding: je krijgt een coach en innovatie expert toegewezen die jou ondersteunen in je leerproces, je competentieontwikkeling en studievoortgang. Samen formuleren jullie doelen binnen de context van jouw studie, je toekomstige of huidige loopbaan of je persoonlijke omstandigheden. Tijdens de lessen zijn de groepen klein en is er veel contact met docenten. 

Collegegeld

Voor elk studiejaar dat je bij ons studeert, betaal je collegegeld. Je collegegeld is afhankelijk van je persoonlijke situatie en opleiding. Meer informatie over collegegeld

Masterdiploma
Na je afstuderen mag je de titel Master of Science gebruiken.

Toelatingseisen

Je wordt toegelaten:

  • Als je in het bezit bent van een bachelor diploma op het gebied van zorg en welzijn.
    Je wordt uitgenodigd voor een intakegesprek waarin je de relevantie van de vooropleiding kunt toelichten. Een toelatingscommissie beslist over de relevantie van de vooropleiding.
  • Als je in het bezit bent van een bachelor diploma en relevante werkervaring.
    Relevante werkervaring is ervaring op NLQF 6 werk-/denkniveau in de werkvelden zorg en welzijn. De toelatingscommissie beslist aan de hand van bewijs van de kandidaat of de werkervaring relevant is voor toelating tot de master Gezondheidsinnovatie.

Aanmelden

Jezelf inschrijven bij de master Gezondheidsinnovatie begint met een aanmelding voor het intakegesprek. In dit gesprek bespreken we onder andere jouw achtergrond, leerdoelen en gewenste studietraject. Aan het eind van het gesprek krijg je meteen te horen of je wordt toegelaten.

Meld je hier aan voor een intakegesprek

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur.

Aanmelden voor deze opleiding

Lijkt deze opleiding je wat en wil je je graag aanmelden? Klik dan op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan.