Ben jij een theaterbeoefenaar die verdieping zoekt in het brede kunstveld? Heeft u uw vak onder de knie, maar bent u op zoek naar andere professionals uit een nationale of internationale context die als kritische vrienden kunnen optreden en u kunnen helpen uw werk naar een hoger niveau te tillen?

Doelgroep

De Master Theater in Maastricht is bedoeld voor professionele performancebeoefenaars die, nadat ze een beroepspraktijk hebben opgebouwd, mogelijkheden zoeken voor verdere reflectie en ontwikkeling, met als doel hun onderzoeksvaardigheden te vergroten.

Te verbeteren competenties

Jouw individuele traject staat centraal in het programma en begeleidt jouw artistieke project. Gedurende minimaal 1,5 jaar werk je aan een performance- en onderzoeksproject dat je in de eindfase van de opleiding in een professionele context presenteert. Samen met andere professionals (medestudenten en het team van de Toneelacademie) bekijk je het kritisch vanuit verschillende invalshoeken. Je ontwikkelt ook je vaardigheden als artistiek onderzoeker. De ervaringsgerichte aanpak biedt een werkelijk diepgaande verkenning van uw artistieke project en uw eigen professionele vaardigheden.

Details

Niveau Master
Duur langer dan 12 maanden
Locatie Maastricht
Erkenning Diploma
Alle details weergeven

Toneelacademie Maastricht heeft een eigen website met uitgebreide informatie over deze opleiding.
Naar de website

Programma

De Master Theater aan de Toneelacademie Maastricht biedt je een inspirerend programma van 1,5 jaar dat een focus op artistiek onderzoek combineert met uitgebreide begeleiding van je artistieke project.

The master bestaat uit:

• Een intensief georgansieerd prorgamma met seminars, workshops, vergaderingen en mentorschappen. Je krijgt een uitdagende en gevarieerde input om je te helpen bij het ontwikkelen van je artistieke project en bijehorende onderzoek. 

• Een geïndividualiseerd traject waarin je eigen specifieke mentoren kiest die relevant zijn voor je artistieke project en onderzoek.

• Een voortdurend kritisch gesprek met je vakgenoten, gastdocenten, theatermakers en organisatoren, en professionals en masterstudenten uit andere disciplines. Door deze uitwisselingen ontwikkel je je discours en woordenschat.

• Een praktijkgerichte training waarbij jouw artistieke praktijk centraal staat. Je rondt de master af met een artistiek project dat gepresenteerd wordt binnen het werkveld.

• Een programma opgebouwd uit 4 bouwstenen: de ontmoeting tussen scenografie en regie, artistiek onderzoek, transdisciplinariteit en netwerken (cultureel ondernemerschap).

Planning

Alle bijeenkomsten vinden plaats op maandag en dinsdag in Maastricht of op locatie. Het merendeel van de collectieve sessies wordt georganiseerd tijdens het eerste semester (september-december), waardoor je de Master in Theater kunt combineren met andere activiteiten.

Accreditatie

De totale studielast bedraagt ​​85 ECTS-credits, verdeeld over twee jaar.

Praktische informatie

Master in Theater is een voltijdopleiding. 
De taal van de opleiding is Engels. 

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur.

Aanmelden voor deze opleiding

Lijkt deze opleiding je wat en wil je je graag aanmelden? Klik dan op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan.