Operationeel Management

Operationeel Management

Type
opleiding
Duur
1 jaar
Niveau
hbo
Startdatum
01 mei 2020
Vooropleiding
mbo
Locatie
Sittard Ligne 1, 6131 MT
Erkenning
certificaat
Tijdsinvestering
34 avondbijeenkomsten van 18.30-21.45 uur
Lesdag
dinsdag
Kostenspecificatie
€ 4.750,-

Wil jij ook optimaal voorbereid zijn op het leidinggeven aan medewerkers? Door de belangrijkste leiderschapsstijlen te kennen? Door verschillende gespreksstijlen te leren? En door veranderingsprocessen te doorgronden? Dan is Operationeel Management de opleiding die je zoekt! Of je nu als coach, coördinator of teamleider werkt: deze opleiding maakt van jou een excellente operationeel manager. Haal het beste uit jezelf en zet de volgende stap in je carrière.

algemeen
opbouw
programma
Startdatum

Operationeel Management

Doelgroep
Afdelingscoaches, groepsleiders, supervisors, coördinatoren, teamleiders en medewerkers die een leidinggevende functie ambiëren.

Na dit traject kun je...

.... je eigen plaats als teamleider in de organisatie schetsen met taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden en aangeven hoe de afbakening is ten opzichte van het midden- en het hoger management; reflecteren op de eigen kernkwaliteiten en valkuilen; enkele basale leiderschapsstijlen herkennen en in praktijk brengen; succesfactoren voor teams in kaart brengen; communicatie op verschillende niveaus analyseren; verschillende gespreksstijlen herkennen en hanteren; de eigen conflicthanteringstijl analyseren en evalueren en de eigen effectiviteit in conflict- en onderhandelingssituaties vergroten; een model schetsen van de fasen waarin veranderingsprocessen binnen organisaties zich voltrekken en enkele beïnvloedingstechnieken benoemen per fase; jezelf sturen als mens gericht op het versterken van je persoonlijke effectiviteit en als functionaris gericht op versterking van de managementeffectiviteit.

Je werkt aan de volgende competenties:

 • Coördineren
 • Leidinggeven
 • Communiceren
 • Analyseren
 • Coachen

De opleiding operationeel management heeft een sterk interactief karakter. Realistische en actuele ontwikkelingen die jij als deelnemer inbrengt worden gekoppeld aan modellen en theorie.

De opleiding operationeel management bestaat uit 34 bijeenkomsten, verdeeld over 7 modules:

 • persoonlijke effectiviteit,
 • inleiding organisatiekunde,
 • gespreksvoering,
 • conflictmanagement en onderhandelen,
 • coachen, competentiegericht leidinggeven
 • begeleiden van veranderprocessen.

De precieze datum is op dit moment nog niet bekend. De verwachting is dat deze opleiding in mei 2020 zal starten. De precieze datum zal via deze website gepubliceerd worden. Uiteraard kun je jezelf nu al wel aanmelden. Wij nemen dan na het bekend worden van de definitieve planning contact met je op.

Deel deze pagina op