Gedurende 10 weken ga je aan de slag met de basis van het verpleegkundig vak. Hierbij zijn de fysieke bijeenkomsten ingedeeld in 2 gedeeltes namelijk;  

  1. Een theoretisch gedeelte die bestaat uit het vergaren en koppelen van basiskennis met betrekking tot anatomie, fysiologie en pathologie van de meest voorkomende orgaanstelsels.
  2. Een praktisch gedeelte waarbij je gesprekken met simulatiepatiënten voert en diverse gesprekstechnieken leert evenals basisvaardigheden van het verpleegkundig handelen zoals algemene dagelijks zorg en tiltechnieken onder leiding van Ergotherapie studenten.

Doelgroep

De module ZuydSwitch Zorg is ontwikkeld voor iedereen die graag als hbo-verpleegkundige in opleiding aan de slag wil, aan de voorwaarden voldoet voor toelating tot Verpleegkunde deeltijd, niet BIG-geregistreerd is en een basis wil leren voor het verpleegkundig vak.

Na het afronden van de module ZuydSwitch Zorg kun je basiszorg leveren aan een zorgvrager en heb je basiskennis van het verpleegkundig vak op het gebied van anatomie en fysiologie en kun je de meest voorkomende ziektebeelden hieraan koppelen. Daarnaast heb je basis competenties in gespreksvoering en basiszorg ontwikkeld.

Na afronding van de module ZuydSwitch Zorg kun je je aanmelden voor de Verpleegkunde deeltijd opleiding.

Hierna kun je

Na de basismodule van 10 weken…

  • Heb je kennis opgedaan over anatomie, fysiologie, pathologie en farmacologie om de basisvaardigheden uit te kunnen voeren.
  • Heb je kennis van de meest voorkomende ziektebeelden.
  • Weet je wat het deeltijdconcept inhoudt en heb je kennis gemaakt met het probleem gestuurd onderwijs ( PGO).
  • Heb je kennis gemaakt met het werkveld (zorgorganisaties) en ben je in staat de basiswerkzaamheden uit te voeren die van een nieuwe medewerker op de werkplek in de zorg wordt verwacht.
  • Heb je kennis gemaakt met de benodigde soft skills zoals gesprekstechnieken.
  • Ben je voorbereid op de start van de deeltijdopleiding hbo-verpleegkunde samen met collega’s met een zorgachtergrond.

Wanneer je ZuydSwitch Zorg (Verpleegkunde deeltijd basismodule) hebt afgerond dan kun mogelijk starten met de deeltijdopleiding hbo-verpleegkunde. Bekijk alle informatie op de opleidingspagina van Verpleegkunde-deeltijd. Heb je hierover vragen? kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen of mail naar hbov-deeltijd@zuyd.nl

Details

Niveau pre HBO
Duur korter dan 3 maanden
Eerstvolgende startdatum 20-11-2024
Locatie Heerlen
Erkenning Certificaat
Kosten 600,00
Alle details weergeven

Opbouw

Gedurende 10 weken heb je iedere week een afwisselende fysieke bijeenkomst van 4 uur. Iedere bijeenkomst bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Programma

Iedere bijeenkomst bestaat uit het vergaren en toepassen van kennis m.b.t. anatomie, fysiologie en pathologie. Daarnaast ontwikkel je competenties om gesprekken te voeren en  praktische vaardigheden die als verpleegkundige noodzakelijk zijn.

 

Planning

Introductieochtend
Op woensdagochtend 13 november 2024 van 09.00 tot 11.00 vindt de introductieochtend plaats.

Lesdagen
Iedere woensdagochtend is er van 9.00 uur tot 13.00 uur een fysieke bijeenkomst op Zuyd Hogeschool, locatie Heerlen. De eerste lesdag is woensdag 20 november 2024 en de laatste woensdag 05 februari 2025.

Startdatum
20-11-2024
Prijs
600,00
Bijeenkomsten
Geen bijeenkomsten
Locatie
Heerlen, Nieuw Eyckholt 300
Beschikbare plaatsen
Beschikbaar

Accreditatie

ZuydSwitch Zorg (Verpleegkunde deeltijd basismodule) is een onderdeel van de pilot Microcredentials waaraan Zuyd Professional deelneemt. Een Microcredential is een digitaal certificaat waarmee je als professional kunt aantonen wat je weet, kunt en begrijpt na succesvolle afronding van een (kleine) onderwijseenheid. Na succesvolle afronding krijg je als deelnemer een Microcredential uitgereikt, deze wordt geregistreerd in het systeem van Edubadge en landelijk erkend.

FAQ

Wanneer kan ik starten?

De basismodule start 2 keer per jaar, er is een startmoment in november en een in april.

Kan iedereen deelnemen aan het Switchprogramma?

Je kunt deelnemen aan het Switchprogramma wanneer je minimaal een mbo niveau 4 of havo diploma hebt en je wilt laten omscholen naar de zorg (hbo-verpleegkunde). Heb je dit niet dan is een 21+ toets noodzakelijk. Wanneer je een buitenlands diploma hebt dan is Nederlands B2 niveau een vereiste.

Kan ik ook aan de deeltijdopleiding Verpleegkunde beginnen zonder een werkplek?

Zowel in het Zuyd Switch Zorg als Verpleegkunde deeltijd is een passende werkplek van min. 20 uur een vereiste. Daarmee bedoelen we dat je verpleegkundige taken gaat uitvoeren en een hbo-v opgeleide werkbegeleider hebt.

Wat als ik geen werkplek kan vinden?

Het hebben van een werkplek of starten op je werkplek tijdens ZuydSwitch Zorg is een vereiste. Het is namelijk van belang dat je de geleerde theorie in de praktijk gaat toepassen. Heb je geen passende werkplek? Dan kun je kiezen voor een ander traject via bijvoorbeeld Leo Loopbaan, Zorgstart of check je vacatures via Zorg aan Zet. Mocht je hier alsnog niet uitkomen dan kun je contact opnemen met de opleiding via hbov-deeltijd@zuyd.nl

Ik heb zelf al een werkplek, kan ik dan meteen starten met de opleiding?

Als je al een passende werkplek hebt dan kun je je direct aanmelden. Je start dan in april of november met de ZuydSwitch Zorg module. Na het volgen van de Zuyd Switch Zorg kun je meteen doorstromen naar Verpleegkunde Deeltijd.

Ik werk al in de zorg (maar niet als mbo-verpleegkundige), moet ik dan alsnog ZuydSwitch Zorg volgen?

Het is geen verplichting maar we adviseren om dit wel te doen, je maakt niet alleen kennis met het verpleegkundig vak en de basisvaardigheden, maar je maakt ook kennis met het onderwijsconcept en de combinatie van werken en leren om een soepele overgang naar een hbo deeltijd studie te maken. Twijfel je? Neem dan contact op met de opleiding via hbov-deeltijd@zuyd.nl

Ik heb geen mbo of havo diploma, is er een mogelijkheid om toch te starten met de opleiding/ het Switchprogramma?

Als je niet voldoet aan de gestelde toelatingseisen (minimaal diploma havo / mbo 4) en je bent 21 jaar of ouder, dan kun je je aanmelden voor een 21+ toets. Hier zijn kosten aan verbonden. Wil je meer weten? Neem dan contact op met de opleiding via hbov-deeltijd@zuyd.nl

Praktische informatie

Iedere week is er een fysieke bijeenkomst van 4 uur. Daarnaast heb je een voorbereidingstijd van 4 uur per week. Belangrijk is wel dat je een werkgever in de zorg hebt waar je direct de geleerde theorie in de praktijk kunt brengen.

Kosten en aanmelden
De kosten van ZuydSwitch Zorg bedragen 600 euro. Wanneer je met meerdere collega’s van dezelfde organisatie deelneemt, dan is dit mogelijkheid tegen voordelige tarieven. Neem contact op voor meer informatie.

Toelatingseisen

Je kunt starten met de Zuydswitch Zorg module indien je een afgeronde havo, mbo en hbo/wo opleiding hebt. Heb je deze niet dan kun je een 21+-toets afleggen om toegelaten te worden.

Voorafgaand aan deelname aan ZuydSwitch Zorg is het van belang dat je een passende werkplek hebt van minimaal 20 uur, waar je verpleegkundige handelingen kunt uitvoeren en een stagebegeleider hebt met een hbo-v achtergrond. Pas wanneer je een werkplek hebt, kun je starten met ZuydSwitch Zorg.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur.

Aanmelden voor deze opleiding

Lijkt deze opleiding je wat en wil je je graag aanmelden? Klik dan op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan.