Gedurende 10 weken ga je aan de slag met de basis van het verpleegkundig vak. Hierbij zijn de fysieke bijeenkomsten ingedeeld in 2 gedeeltes namelijk;  

  1. Een theoretisch gedeelte die bestaat uit het vergaren en koppelen van basiskennis met betrekking tot anatomie, fysiologie en pathologie van de meest voorkomende orgaanstelsels.
  2. Een praktisch gedeelte waarbij je gesprekken met simulatiepatiënten voert en diverse gesprekstechnieken leert evenals basisvaardigheden van het verpleegkundig handelen zoals algemene dagelijks zorg en tiltechnieken onder leiding van Ergotherapie studenten.

Doelgroep

De module ZuydSwitch Zorg is ontwikkeld voor iedereen die graag als hbo-verpleegkundige in opleiding aan de slag wil, aan de voorwaarden voldoet voor toelating tot Verpleegkunde deeltijd, niet BIG-geregistreerd is en een basis wil leren voor het verpleegkundig vak.

Na het afronden van de module ZuydSwitch Zorg kun je basiszorg leveren aan een zorgvrager en heb je basiskennis van het verpleegkundig vak op het gebied van anatomie en fysiologie en kun je de meest voorkomende ziektebeelden hieraan koppelen. Daarnaast heb je basis competenties in gespreksvoering en basiszorg ontwikkeld.

Na afronding van de module ZuydSwitch Zorg kun je je aanmelden voor de Verpleegkunde deeltijd opleiding.

Hierna kun je

Na de basismodule van 10 weken…

  • Heb je kennis opgedaan over anatomie, fysiologie, pathologie en farmacologie om de basisvaardigheden uit te kunnen voeren.
  • Heb je kennis van de meest voorkomende ziektebeelden.
  • Weet je wat het deeltijdconcept inhoudt en heb je kennis gemaakt met het probleem gestuurd onderwijs ( PGO).
  • Heb je kennis gemaakt met het werkveld (zorgorganisaties) en ben je in staat de basiswerkzaamheden uit te voeren die van een nieuwe medewerker op de werkplek in de zorg wordt verwacht.
  • Heb je kennis gemaakt met de benodigde soft skills zoals gesprekstechnieken.
  • Ben je voorbereid op de start van de deeltijdopleiding hbo-verpleegkunde samen met collega’s met een zorgachtergrond.

Wanneer je ZuydSwitch Zorg (Verpleegkunde deeltijd basismodule) hebt afgerond dan kun mogelijk starten met de deeltijdopleiding hbo-verpleegkunde. Bekijk alle informatie op de opleidingspagina van Verpleegkunde-deeltijd. Heb je hierover vragen? kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen of mail naar hbov-deeltijd@zuyd.nl

Details

Niveau pre HBO
Duur korter dan 3 maanden
Eerstvolgende startdatum 08-05-2024
Locatie Heerlen
Erkenning Certificaat
Kosten 600,00
Alle details weergeven

Opbouw

Gedurende 10 weken heb je iedere week een afwisselende fysieke bijeenkomst van 4 uur. Iedere bijeenkomst bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Programma

Iedere bijeenkomst bestaat uit het vergaren en toepassen van kennis m.b.t. anatomie, fysiologie en pathologie. Daarnaast ontwikkel je competenties om gesprekken te voeren en  praktische vaardigheden die als verpleegkundige noodzakelijk zijn.

 

Planning

Introductieochtend
Op maandagochtend 06 mei 2024 van 09.00 tot 11.00 vindt de introductieochtend plaats.

Lesdagen
Iedere woensdagochtend is er van 9.00 uur tot 13.00 uur een fysieke bijeenkomst op Zuyd Hogeschool, locatie Heerlen.
De eerste lesdag is woensdag 08 mei 2024 en de laatste woensdag 10 juli 2024.

Startdatum
08-05-2024
Prijs
600,00
Bijeenkomsten
Geen bijeenkomsten
Locatie
Heerlen
Beschikbare plaatsen
Beschikbaar

Accreditatie

ZuydSwitch Zorg (Verpleegkunde deeltijd basismodule) is een onderdeel van de pilot Microcredentials waaraan Zuyd Professional deelneemt. Een Microcredential is een digitaal certificaat waarmee je als professional kunt aantonen wat je weet, kunt en begrijpt na succesvolle afronding van een (kleine) onderwijseenheid. Na succesvolle afronding krijg je als deelnemer een Microcredential uitgereikt, deze wordt geregistreerd in het systeem van Edubadge en landelijk erkend.

Praktische informatie

Iedere week is er een fysieke bijeenkomst van 4 uur. Daarnaast heb je een voorbereidingstijd van 4 uur per week. Belangrijk is wel dat je een werkgever in de zorg hebt waar je direct de geleerde theorie in de praktijk kunt brengen.

Kosten en aanmelden
De kosten van ZuydSwitch Zorg bedragen 600 euro. Wanneer je met meerdere collega’s van dezelfde organisatie deelneemt, dan is dit mogelijkheid tegen voordelige tarieven. Neem contact op voor meer informatie.

Toelatingseisen

Je kunt starten met de Zuydswitch Zorg module indien je een afgeronde havo, mbo en hbo/wo opleiding hebt. Heb je deze niet dan kun je een 21+-toets afleggen om toegelaten te worden.

Voorafgaand aan deelname aan ZuydSwitch Zorg is het van belang dat je een passende werkplek hebt van minimaal 20 uur, waar je verpleegkundige handelingen kunt uitvoeren en een stagebegeleider hebt met een hbo-v achtergrond. Pas wanneer je een werkplek hebt, kun je starten met ZuydSwitch Zorg.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur.

Aanmelden voor deze opleiding

Lijkt deze opleiding je wat en wil je je graag aanmelden? Klik dan op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan.