Praktijkondersteuner opleidingen

Er vind een interessante verschuiving plaats in het werkveld; door de delegatie van taken van huisarts of bedrijfsarts naar de praktijkondersteuner wordt de rol van de praktijkondersteuner steeds veelzijdiger en uitdagender. Als praktijkondersteuner vervul je tegenwoordig een hele zelfstandige rol met veel verantwoordelijkheid. Dat maakt deze functie een hele logische en aantrekkelijke stap voor de professionals van vandaag die een volgende stap willen zetten in hun loopbaan.

Doordat deze trend sectorbreed door blijkt te zetten, biedt dit uitstekende baankansen voor toekomstige praktijkondersteuners. Benieuwd naar de mogelijkheden van een praktijkondersteuner opleiding? Zuyd Professional biedt je de kans om de volgende opleidingstrajecten te volgen:

Praktijkondersteuner huisartsenzorg AGZ (POH AGZ)

Werk je als hbo-verpleegkundige binnen de eerste of tweedelijnszorg, ben je werkzaam als paramedicus of werk je als mbo-verpleegkundige met een aanvulling in de vorm van een verpleegkundige vervolgopleiding? Wil je aan de slag gaan als praktijkondersteuner bij een huisartsenpraktijk, waarbij je je zal gaan verdiepen in chronische ziekten bij patiënten, voornamelijk op somatisch gebied? Dan biedt de opleiding verpleegkundig praktijkondersteuner huisartsenzorg AGZ de perfecte volgende stap voor je loopbaan!

Na het volgen van deze opleiding kun je voorlichting en begeleiding bieden aan chronisch zieke patiënten. Hierbij staat de stimulering van het zelfmanagement van je patiënten centraal, waarbij gericht aandacht besteed wordt aan uitgangspunten van positieve gezondheid.

Wil je meer informatie over deze opleiding? Klik dan op de desbetreffende knop in het menu aan de rechterzijde.

Praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ (POH GGZ)

Beschik je over een relevante HBO vooropleiding (zie de toelatingseisen op de opleidingspagina) en heb je minimaal 2 jaar relevante ervaring opgedaan binnen de (brede) GGZ? En wil je je binnen een huisartsenpraktijk specialiseren in psychische klachten bij patiënten? Dan sluit de opleiding praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ helemaal aan bij jou!

Na het volgen van de opleiding weet je patiënten met lichte tot licht-complexe psychische klachten zelfstandig te screenen en kun je ze kortdurend begeleiden. Je verzorgt zelf spreekuren waarin je de aard en ernst van de aandoening inschat, en vervolgens verzorg je kortdurende begeleiding, of verwijs je door waar nodig. Je werkt samen met welzijnsinstellingen en/of het sociale netwerk van patiënten. Tijdens de behandeling versterk je het zelfmanagement van de patiënt aan de hand van een werkwijze gericht op positieve gezondheid.

Wil je meer informatie over deze opleiding? Klik dan op de desbetreffende knop in het menu aan de rechterzijde.

Praktijkondersteuner bedrijfsarts (POB)

Beschik je over ervaring in de (para-)medische zorg op hbo-niveau en ben je toe aan de volgende stap in je carrière? Spreekt het je aan om medische vooronderzoeken te doen, met werknemers in gesprek te gaan over hun re-integratietraject en om werkgevers te adviseren over wettelijke regelingen rondom arbeidsverzuim? Dan past de opleiding praktijkondersteuner bedrijfsarts perfect bij jou!

Na het afronden van deze praktijkgerichte opleiding ondersteun je de bedrijfsarts op het gebied van verzuimbegeleiding, verzuimpreventie en de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Je combineert jouw medische ervaring met opgedane kennis van wetten en richtlijnen en weet zo accuraat in te schatten wanneer de inzet van een bedrijfsarts noodzakelijk is. Zo komen veel disciplines en samenwerkingen samen binnen dit veelzijdige beroep!

Wil je meer informatie over deze opleiding? Klik dan op de desbetreffende knop in het menu aan de rechterzijde.