Een groep medewerkers van de gemeente Roermond is in november 2022 gestart met de training Adviesvaardigheden van Zuyd Professional. De gemeente is enthousiast over het feit dat Zuyd Hogeschool nu ook in Roermond gevestigd is, en maakt graag gebruik van het diverse scholingsaanbod voor volwassen. De training wordt goed ontvangen bij de deelnemers.

Trainingen voor medewerkers

Casper Horlings, Inventarisator en beheerder collecties en archieven, is een van de collega’s die de training volgt. Hij vindt het goed dat de gemeente samenwerkt met Zuyd Professional: “Een cursus die voor de hele organisatie wordt aangeboden, is voor iedereen mooi meegenomen. Samen met Zuyd Professional kan de gemeente vraag en aanbod op elkaar afstemmen.”

In contact met collega’s

De training sluit goed aan bij de werkzaamheden van de deelnemers. Bovendien is het een fijne manier om in contact te komen met collega’s. Casper: “Wat ik zelf erg leuk vind is dat ik medewerkers van diverse afdelingen tref en meer leer over hun werkvelden. Daarnaast spreekt de inhoud mij erg aan. We hebben het bijvoorbeeld uitgebreid gehad over de persoonlijkheidskleuren en hoe je, afhankelijk van je gesprekspartner, je aanpak kunt aanpassen. De kunst is om je eigen authenticiteit daar niet bij verliezen. Heel interessant.“

Toekomstige trainingen

Casper wil in de toekomst wellicht ook andere trainingen van Zuyd Professional volgen. Hij vindt het een ideale en laagdrempelige manier om zichzelf te blijven ontwikkelen.  

Casper deelnemer adviesvaardigheden Gemeente Roermond
Foto: Casper Horlings, Inventarisator en beheerder collecties en archieven bij Gemeente Roermond