Denk je erover om de training Adviesvaardigheden te gaan volgen? Lees dan dit interview met docent Pim van Dorp.

1.Wat is jouw drijfveer voor het trainen van mensen in de training Adviesvaardigheden?

Mijn belangrijkste drijfveer voor het trainen van mensen in de training Adviesvaardigheden is het delen van mijn ervaringen die ik in de loop der jaren bij diverse organisaties heb opgedaan. Ik werk zelf al ruim 5 jaar als zelfstandig organisatieadviseur. Ik vind het leuk om deelnemers te helpen en ze te laten groeien in hun functie. Door het advies helder en duidelijk te formuleren en professioneel te onderbouwen leer je interne en externe stakeholders te overtuigen.

2.Wat is, op basis van jouw ervaringen, voor iedereen de grootste uitdaging?

Ik wil graag de cursisten overtuigen dat ze een goed en weloverwogen advies kunnen / gaan geven. Ik werk al jaren met een algemeen model dat ik tijdens de training uitleg en dat men dat kan toepassen in de huidige werkzaamheden. Bij het ontwikkelen van je adviesvaardigheden leer je onderbouwd advies uitbrengen.

3.Wat is je het meest bijgebleven aan het lesgeven?

Eigenlijk is het wel dat in elke groep men enthousiast en gedreven is. Het enthousiasme wat ik ook overbreng is het mooiste als de deelnemers dat ook zijn. Dat is het mooie van lesgeven in de training Adviesvaardigheden bij Zuyd Professional. Er was eens een mevrouw die haar leidinggevende moest overtuigen van een bepaald advies en dat is haar dankzij de training gelukt. We hadden door middel van rollenspel geoefend en dat had ze in de praktijk toegepast en dat enthousiasme waarmee ze dat vertelde was heel mooi om te horen.

4. Wat is je meest uitdagende groep tot nu toe geweest?

Ik had onlangs een enthousiaste groep van de afdeling Marketing en Communicatie gehad. Zij hadden complexere problemen / issues waar ze tegenaan liepen. Ook in verband met corona moesten zaken in het onderwijs anders worden aangepakt. Ze hadden hierdoor ook kritische vragen dus de uitdaging was enorm. Door middel van o.a. rollenspel hebben we verschillende casussen geoefend. Dit was dus een enerverende groep wat ook een uitdaging was om op weg te helpen. Daar krijg ik energie van!

5. Wat zijn de verschillen tussen de training Adviesvaardigheden en de verdiepingstraining Adviesvaardigheden?

Bij de basistraining Adviesvaardigheden gaat om de kennis en ervaring opdoen en het algemeen rolmodel toe te passen. Hier maken we ook gebruik van het rollenspel.
Bij de verdiepingstraining Adviesvaardigheden gaan we een stapje verder en kijken we individueel naar de specifieke wensen wat deelnemer heeft. We gaan gebruik maken van eigen casussen en door middel van rollenspel gaan we daar dieper op in. Er vindt altijd bij de verdiepingstraining Adviesvaardigheden een telefonisch intake plaats.

Training volgen

Enthousiast geworden over de training? Bekijk meer informatie op de pagina Training Adviesvaardigheden of bekijk de Verdiepingstraining Adviesvaardigheden en meld je direct aan!

Training Adviesvaardigheden

Geef jij in je werk weleens een advies? Bijvoorbeeld over de verbetering van een proces, een product of een strategie? Weet je inhoudelijk precies wat je wil bereiken, maar vind je het lastig dit om te zetten in een gefundeerd en krachtig advies? De Adviesvaardigheden training helpt je verder! 

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur.