Behoefte aan hoger onderwijs in Midden-Limburg

In samenwerking met de gemeente Roermond en vertegenwoordigers van het regionale bedrijfsleven heeft Zuyd Professional de afgelopen maanden een verkenning uitgevoerd naar de mogelijkheid om in Midden-Limburg hoger onderwijs voor werkenden aan te bieden. Hieruit kwam de bevestiging naar voren dat er in de regio behoefte bij deze doelgroep is aan hoger onderwijs en een dergelijk aanbod volop kansen biedt. De samenwerkende partijen hebben besloten de volgende stap te zetten en dit te realiseren.

 “Voor professionals wordt het steeds belangrijker om zich gedurende hun gehele loopbaan te blijven ontwikkelen. Niet alleen voor het individu, maar ook voor de werkgever en de regio,” aldus Luc Verburgh, voorzitter van het College van Bestuur van Zuyd Hogeschool.

Gé Moonen, voorzitter Keyport: “Het is een lang gekoesterde wens om een hbo-opleiding in de Keyport-regio te krijgen. De komst van Zuyd Professional naar Roermond is een zeer belangrijke stap in de goede richting. Het is van groot belang voor deze ondernemende regio om hier eigen hoger onderwijs te verzorgen, ook voor de mensen die al aan het werk zijn. De uitdagingen en kansen op het gebied van circulaire economie, digitalisering en duurzaamheid zijn voor de bedrijven in de Keyport-regio erg belangrijk.”

Hans Coppus, directeur Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg: “Wij zijn verheugd over de komst van Zuyd Professional in Roermond. Er is een grote behoefte aan professionele werknemers in de regio. Nu er gekwalificeerd hoger onderwijs wordt aangeboden, is er een grote kans om goed geschoold personeel in de regio Midden-Limburg te behouden. Daardoor kunnen de beschikbare potenties nog beter benut worden. Dat is een win-win situatie voor iedere betrokkene: de overheid, de ondernemer en de werknemer. Een uitstekende ontwikkeling op zowel ondernemers- als maatschappelijk niveau.”

Het aanbod van hoger onderwijs in Roermond

Het beoogd aanbod hoger onderwijs in Roermond sluit aan bij de ontwikkelingen en speerpunten in de (Eu)regio, bijvoorbeeld op het gebied van circulaire economie, duurzaamheid en digitalisering. Het aanbod zal in de loop van de tijd in overleg met regionale belanghebbenden verder uitgebouwd worden. Zuyd Professional zal vanuit Roermond starten met de volgende interessante opleidingen:

Wil je meer informatie over de opleidingen? Klik op de opleiding naar keuze om naar de opleidingspagina te gaan, waar je alle relevante informatie kunt lezen.

Incompany-trajecten: hoger onderwijs op maat in Roermond

Daarnaast is er in Roermond ook onderwijs op maat mogelijk voor bedrijven en organisaties. We stellen samen de beoogde organisatie- en leerdoelen vast en bouwen op basis daarvan een passend programma. Voor meer informatie kun je per mail contact opnemen met Anja Kluyskens – Horsch (projectleider Leven Lang Ontwikkelen) via anja.kluyskens@zuyd.nl of telefonisch via +31 6 29 07 41 91. We kijken graag samen naar de wensen en mogelijkheden!

Meer weten?

Wil je meer weten over de ontwikkelingen in Roermond? Houd dan ook onze website en socials in de gaten en schrijf je in voor de onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur.