Voldoende beweging en lichaamsactiviteit bij ouderen staat volop in de belangstelling, ook in verzorgings- en verpleeghuizen. Belangrijk hierbij is om eerst goed zicht te krijgen in de wensen en voorkeuren van de bewoners/cliĆ«nten zelf. Alleen dan kan het beweegaanbod worden afgestemd aan hun individuele voorkeur. Om deze voorkeur te inventariseren is de methodiek MIBBO ontwikkeld ofwel Methodiek ter Inventarisatie van Betekenisvolle Beweegvoorkeuren van Ouderen.

Bekijk hier een korte video over het programma.

Doelgroep

Deze online module voor jou interessant, wanneer je werkt met ouderen in een verpleeg- of verzorgingshuis,als paramedicus, mantelzorger, activiteitenbegeleider, creatief therapeut, verpleegkundige of verzorgende niveau 3/4/5.

Hierna kun je

... zelfstandig de MIBBO-methodiek gebruiken in de praktijk en de resultaten ervan vertalen naar een individueel beweegplan.

Te verbeteren competenties

  • kennis en wetenschap
  • maatschappelijk handelen
  • professionaliteit
  • communicatie

Details

Niveau post HBO
Duur korter dan 3 maanden
Eerstvolgende startdatum Flexibel
Locatie Online
Kosten 150,00
Alle details weergeven

Opbouw

Tijdens de -learning maak je kennis met de MIBBO methodiek. Dit doe je met behulp van verschillende werkvormen. Je kunt de onderdelen in je eigen tempo doorlopen.
De volgende onderwerpen komen aan bod:

  1. Het belang van bewegen
  2. Wat is de MIBBO?
  3. Voorbereiding
  4. Afname foto-interview
  5. Implementatie MIBBO.

Elke onderwerp kun je afsluiten met een quiz om meer inzicht te krijgen in je eigen kennisniveau. 

Programma

De MIBBO methode is gebaseerd op een foto-interview met dertig fotokaarten met beweegactiviteiten die onderdeel zijn van de dagelijkse activiteiten in de instelling waar jij aan verbonden bent. Door het gebruik van een 'wenskaart' kunnen bewoners zelfs activiteiten inbrengen die niet op de fotokaarten te zien zijn. Met ondersteuning van pictogrammen kan vervolgens worden achterhaald hoe een bewoner graag wil bewegen (bijvoorbeeld alleen of in een groep). Afnametijd, handleiding en materiaal lijken goed hanteerbaar in de verpleeghuissetting. Omdat de MIBBO idealiter door elke zorgverlener af te nemen moet zijn, zijn bij de ontwikkeling verschillende disciplines betrokken. Dit heeft geleid tot een praktisch inzetbare methodiek. In deze e-learning leer je hoe je de methodiek in de praktijk kunt inzetten.

Planning

MIBBO is een e-learning. Deze online module kun je tijd- en plaatsonafhankelijk starten en volgen.

Startdatum
Flexibel
Prijs
150,00
Bijeenkomsten
Geen bijeenkomsten
Locatie
Online
Beschikbare plaatsen
Beschikbaar

Praktische informatie

Naast de e-learning module, ontang je ook een klapper. De kosten van deze klapper zijn inbegrepen in de prijs voor het volgen van de e-learning. De e-learning is gebaseerd op het foto-interview waarbij de klapper met foto's als leidraad dient. Je ontvangt deze klapper na inschrijving voor de e-learning module.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur.

Aanmelden voor deze opleiding

Lijkt deze opleiding je wat en wil je je graag aanmelden? Klik dan op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan.