Voldoende beweging en lichaamsactiviteit bij ouderen staat volop in de belangstelling, ook in verzorgings- en verpleeghuizen.
Er worden op dit moment dan ook veel initiatieven ontwikkeld om deze beweegactiviteiten te stimuleren. Belangrijk hierbij is om eerst goed zicht te krijgen in de wensen en voorkeuren van de bewoners/cliënten zelf. Alleen dan kan het beweegaanbod worden afgestemd aan hun individuele voorkeur. Om deze voorkeur te inventariseren is een methodiek ontwikkeld: Methodiek ter Inventarisatie van Betekenisvolle Beweegvoorkeuren van Ouderen (MIBBO).

Hoe je deze methodiek in de praktijk kunt inzetten wordt geleerd in twee modules:
• MIBBO 1: E-learning module. Kosten € 135,-
Deze module kan als losse module worden gevolgd op een tijdstip dat jou het beste uitkomt.
• MIBBO 2: Workshop over de implementatie van de MIBBO in jouw instelling.
Deel 2 kan alleen worden gevolgd indien je deel 1 hebt afgesloten en kan incompany worden aangeboden in jouw instelling, of individueel (bij voldoende deelname). Kosten individueel € 90,-. Bij een incompany bieden wij een offerte aan.

Heb je interesse in de workshop MIBBO 2, neem dan NA het doorlopen van de e-learningmodule contact op met Diana Wetzels(diana.wetzels@zuyd.nl).

Meetinstrument MIBBO is een onderdeel van een van de projecten van LIME.

Doelgroep

De e-learning module is interessant voor paramedici, mantelzorgers, activiteitenbegeleiders, creatieve therapeuten, verpleegkundigen en verzorgenden niveau 3, 4 en 5 werkzaam in verpleeg- en verzorgingshuizen.

Hierna kun je

... zelfstandig de MIBBO-methodiek gebruiken in de praktijk en de resultaten ervan vertalen naar een individueel beweegplan.

Te verbeteren competenties

  • kennis en wetenschap
  • maatschappelijk handelen
  • organisatie
  • professionaliteit 
  • communicatie

Details

Niveau HBO
Duur korter dan 3 maanden
Eerstvolgende startdatum Flexibel
Locatie Heerlen
Kosten 135,00
Alle details weergeven

Programma

De workshop MIBBO bestaat uit een e-learning module (MIBBO 1) en een (optionele) bijeenkomst/workshop van drie uur (MIBBO 2).

MIBBO staat voor Methodiek ter Inventarisatie van Betekenisvolle Beweegvoorkeuren van Ouderen. De methode is gebaseerd op een foto-interview met dertig fotokaarten met beweegactiviteiten die onderdeel zijn van de dagelijkse activiteiten in de instelling waar jij aan verbonden bent. Door het gebruik van een 'wenskaart' kunnen bewoners zelfs activiteiten inbrengen die niet op de fotokaarten te zien zijn. Met ondersteuning van pictogrammen kan vervolgens worden achterhaald hoe een bewoner graag wil bewegen (bijvoorbeeld alleen of in een groep). Afnametijd, handleiding en materiaal lijken goed hanteerbaar in de verpleeghuissetting. Omdat de MIBBO idealiter door elke zorgverlener af te nemen moet zijn, zijn bij de ontwikkeling verschillende disciplines betrokken. Dit heeft geleid tot een praktisch inzetbare methodiek. In deze workshop leer je hoe je de methodiek in de praktijk kunt inzetten.

Klapper met fotomateriaal

De kosten van de klapper zijn inbegrepen in de prijs voor het volgen van de e-learning. De e-learning is gebaseerd op het foto-interview waarbij de klapper met foto's als leidraad dient.
Je ontvangt deze klapper na inschrijving voor de e-learning module.

De workshop MIBBO 2 kan ook incompany verzorgd worden.

Planning

MIBBO is een e-learning (digitaal) module die je tijd- en plaatsonafhankelijk kunt starten en volgen.

Startdatum
Flexibel
Prijs
135,00
Bijeenkomsten
Geen bijeenkomsten
Locatie
Heerlen
Beschikbare plaatsen
Beschikbaar

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur.

Aanmelden voor deze opleiding

Lijkt deze opleiding je wat en wil je je graag aanmelden? Klik dan op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan.