Ontwerp concrete oplossingen en mogelijkheden voor je organisatie

Ga je mee op reis? Op zoek naar manieren om professionals jouw organisatie nog positiever te laten ervaren? Door de reis die medewerkers binnen een organisatie maken te onderzoeken, leer je de medewerkerbeleving te optimaliseren. De Employee Journey is een strategisch hulpmiddel én een operationele methodiek, bedoeld om meerwaarde te creëren voor alle mensen die voor jouw organisatie werkzaam zijn. Voor de één is die waarde cruciaal om talent aan te kunnen trekken of juist medewerkers te behouden, voor de ander een concrete manier om werkgeluk te vergroten, betere prestaties te faciliteren en invulling te geven aan modern werkgeverschap.

Opleiding Employee Journey

Tijdens deze opleiding ontwerp je een dynamische routekaart die langs alle touchpoints loopt die bepalen hoe professionals jouw organisatie beleven. Van de arbeidsmarktcommunicatie voorafgaand aan een sollicitatie tot het afscheid van mensen die de organisatie verlaten, er bevinden zich talloze punten op de route die van invloed zijn. Je leert ze niet alleen identificeren, maar ook beoordelen zodat je waar nodig verbeteringen kunt ontwerpen. Zo combineer je HRM en Business expertise en maak je het mogelijk om de Employee Value Proposition van jouw organisatie concreet en waardevol te maken.

Doelgroep

Voor wie?
Deze opleiding is geschikt voor elke HRM- of business professional die betrokken is bij de inrichting van zijn of haar organisatie of afdeling. Word je als leidinggevende of manager van projecten of processen uitgedaagd om nieuwe ideeën of oplossingen voor te stellen die bijdragen aan de beste werkbeleving, schrijf je dan in!

Hierna kun je

Na deze opleiding heb je niet alleen antwoord op de vraag waarom mensen bij jouw organisatie willen werken, maar ook hoe je dit waar maakt en voortdurend kunt verbeteren. Met alleen het bieden van een concurrerend salaris en een fruitmand op de afdeling win je immers de war for talent niet meer. Mensen willen meer en hebben meer te kiezen. Professionals gaan voor een werkgever die er ook voor zorgt dat werk relevant is en past bij de persoonlijke en professionele verwachtingen. Door structureel in te leren spelen op de behoeftes en belangen van medewerkers en de juiste maatregelen te treffen die daaraan verbonden zijn, kan jouw organisatie zich onderscheiden als topwerkgever.

Te verbeteren competenties

Resultaten van de opleiding Vind en bind personeel met de Employee Journey
In deze opleiding maak en gebruik je een aantal concrete tools om een dynamische employee journey te kunnen managen. Die journey is je eerste resultaat.

Je krijgt daardoor een overzicht in handen van alle relevante touchpoints die de medewerker experience in jouw organisatiebepalen. Alle touchpoints worden helder beschreven en communiceerbaar gemaakt. Ook de verbanden tussen die touchpoints worden inzichtelijk gemaakt.

Met dit overzicht leer je vervolgens sturen op verbetermogelijkheden en bepaal je de prioriteiten. Bijvoorbeeld aan de hand van een ander concreet resultaat: de maturity matrix. De maturity matrix is een tool die je leert gebruiken om voortdurend de zwakste schakel te kunnen bepalen en gericht te kunnen blijven werken aan de juiste verbeterpunten.

Daartoe maak je een telkens een future state blue print, een planmatige uitwerking van elke verbetering die bijdraagt aan een hogere score in de medewerkerbeleving.

Tenslotte verwerk je de verbeterinitiatieven in een concrete business case en in een implementatieplan waarmee duidelijk wordt wie in de organisatie aan de slag gaat met de acties en taken die voortkomen uit de dynamische journey.

Details

Niveau HBO
Duur 3 tot 6 maanden
Locatie Sittard
Alle details weergeven

Opbouw

Module 1 Route 66. The ultimate journey.
Up in the air. The blue office The matrix vs deep democracy Easy rider Wild Hogs Little Miss Sunshine De 66 touchpoints leren zien, beoordelen en met elkaar in verband brengen als onderdeel van de totale employee journey in jouw organisatie.

Module 2 Up in the air
The blue office The matrix vs deep democracy Easy rider Wild Hogs Little Miss Sunshine De 66 touchpoints leren zien, beoordelen en met elkaar in verband brengen als onderdeel van de totale employee journey in jouw organisatie. Vanuit trends en relevante ontwikkelingen in business en HRM kijken naar de current en de future state van HRM in jouw organisatie en de beïnvloedingsfactoren voor de employee journey.

Module 3 The blue office
The matrix vs deep democracy Easy rider Wild Hogs Little Miss Sunshine De 66 touchpoints leren zien, beoordelen en met elkaar in verband brengen als onderdeel van de totale employee journey in jouw organisatie. Vanuit trends en relevante ontwikkelingen in business en HRM kijken naar de current en de future state van HRM in jouw organisatie en de beïnvloedingsfactoren voor de employee journey. Het ontwerpen van een ultieme experience is veel meer dan een empathische vertaling van wat medewerkers wensen en waarderen. Met een Blue Print leer je het ook organiseren.

Module 4 The matrix vs deep democracy
Meten is weten. Dat is nodig om te zien waar in de dynamiek van voortdurend verbeteren de volgende prio ligt. Maar een maturity matrix is te eenzijdig zonder inzicht in de onderstroom.

Module 5 Easy rider
De zoektocht naar de ultieme happy places leidt langs plekken waar regels, wetten en ethiek gerespecteerd moeten worden. Waar ligt de grens en wanneer gaan we erover heen?

Module 6 Wild Hogs
Nog een keer door dat prachtige landschap reizen en ontdekken welke elementen je niet meer scherp hebt door je verblijf in de professionele bubbel…

Module 7 Little Miss Sunshine
Time to lead and step into the light. De employee journey raakt iedereen en verbindt iedereen. Hoe presenteer je jouw reis overtuigend en aantrekkelijk aan relevante stakeholders?

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur.

Aanmelden voor deze opleiding

Lijkt deze opleiding je wat en wil je je graag aanmelden? Klik dan op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan.