De arbeidsmarkt is beweeglijker dan ooit. Dat kan voor de nodige spanning zorgen (“blijft mijn baan nog bestaan?”), maar de situatie op de arbeidsmarkt biedt tegelijkertijd ook de mooie kans om een overstap te maken naar een andere sector. Twijfel je wel eens over het maken van deze overstap? Dan is dit het juiste moment om deze kansen verder te verkennen!

Een van de meest aantrekkelijke sectoren is de ICT-sector. Binnen de ICT-sector liggen de interessante banen voor het oprapen, doordat er al jarenlang een structureel tekort is aan ICT-specialisten die opgeleid zijn in het profiel van nu. Ook naar starters is meer dan genoeg vraag binnen dit werkveld. Hoe kom je vanuit een andere sector op zo’n starterspositie terecht? Zuyd Professional helpt je in het omscholingstraject aan de hand van het ZuydSwitch ICT programma. Via dit programma word je in 8 weken klaargestoomd voor de Associate degree ICT, waarmee je op de arbeidsmarkt prima aan de slag kan.

Wat heb je nodig om om te scholen naar de ICT-sector?

Is er veel voor nodig om je om te laten scholen voor een baan in de ICT-sector? Dat valt gelukkig erg mee! Zo maakt het niet uit in welke richting je een opleiding hebt gevolgd en in welke richting / sector je werkervaring hebt opgedaan. Ook je leeftijd speelt geen rol. Wel is het van belang dat je een vooropleiding en enkele jaren werkervaring hebt op minimaal mbo 4 niveau. En natuurlijk een kloppend hart voor het ontwikkelen van slimme apps of software waarmee we het leven van mensen gemakkelijker en fijner kunnen maken.

Voldoe je hieraan, dan is de stap naar omscholing snel gezet met behulp van het ZuydSwitch ICT traject!

Hoe ziet het opleidingstraject eruit?

In enkele maanden tijd wordt je door de docenten voorbereid om in de ICT-sector aan de slag te gaan, of de volgende stap te zetten binnen dat werkveld. Voor een deel zul je je tijdens het ZuydSwitch programma verder oriënteren op de opleiding en de praktijk, om zeker te zijn van je keuze en te ontdekken welk leertraject je nodig gaat hebben om aan de slag te kunnen in de ICT-sector. In het andere deel word je voorbereid op het werken in deze sector, waarbij je al snel over een aantal basiscompetenties zult gaan beschikken. Dit stelt je in staat om je al te oriënteren binnen de sector en eerste contacten te leggen waarmee je vorm kunt geven aan je nieuwe carrière, al voordat je je opleiding hebt afgerond.

In het ZuydSwitch programma proef je in 8 weken van de deeltijd opleiding Software Engineering, waarbij je direct een aantal basiscompetenties zult ontwikkelen. Je gaat aan de slag met het verwerven en toepassen van kennis op ICT-gebied en werkt vervolgens fulltime met een team aan een allesomvattende casus. Na afronding van het programma kun je programmeren in Python, weet je hoe software op een professionele manier wordt ontworpen, welke stappen en fasen daarbij doorlopen worden en welke ontwikkelmethoden er bij dit proces aan te pas komen. Daarnaast werk je aan competenties als creatief denken, ontwerpen, probleemoplossend vermogen en innovatief vermogen.

Verder na ZuydSwitch ICT: betaald werken en leren

Na het ZuydSwitch programma ga je door met de Associate Degree ICT (een tweejarige landelijk erkende hbo-opleiding). Een nieuwe werkgever zal namelijk wel verwachten dat je zo’n vervolgopleiding gaat doen. Dankzij het ZuydSwitch programma en de manier waarop wij de vervolgopleidingen organiseren kunnen we je de mogelijkheid bieden om werken en leren te combineren. Daarbij kunnen je opleidingskosten mogelijk vergoed worden door je nieuwe / toekomstige werkgever, of door de sector waar je nu nog werkzaam in bent, met behulp van transitietrajecten waarvoor speciale budgetten aangesproken kunnen worden.

Ontdek het ZuydSwitch ICT programma

Wil je meer weten over het omscholingstraject? Bekijk dan ook eens onze ZuydSwitch ICT pagina, waar je ook het verhaal van Delano kunt bekijken en lezen. Hier vertelt hij over zijn ervaring bij de switch naar ICT en hoe hij al lerende al direct aan de slag kon gaan bij diverse opdrachtgevers in de sector.

Gun jezelf een nieuw baanperspectief en neem dan contact met ons op via tel: +31 (0) 88 989 30 00 of mail naar: deeltijdtechniek@zuyd.nl.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur.