Denk je erover om de opleiding Strategisch HRM te gaan volgen? Lees dan dit interview met cursist Jolande Martens. Zij heeft de opleiding gevold.

1. Kun je iets vertellen over jezelf, wat voor werk doe je?

Ik werk nu  ruim 5 jaar als HR adviseur bij Pergamijn; een instelling waar mensen met een verstandelijke beperking werken en wonen. Als HR adviseur ben ik gekoppeld aan één cluster met de doelgroep Senioren en ernstige meervoudig beperkte cliënten. Ik ben tevens staflid van dit cluster en ontvang direct leiding van de manager van dit cluster.

De kern van mijn functie is breed. Ik heb een adviserende rol naar zowel het MT als ook de leidinggevende in ons cluster. Daarnaast ben ik adviseur en kennisexpert op het gebied van werving & selectie, verzuim, ontwikkelen en opleiden en alles wat daarmee samenhangt op HR gebied.

2. Waarom ben je de post hbo opleiding Strategisch HRM gaan doen?

Ik ben gestart met de opleiding Strategisch HRM omdat ik op zoek was naar verdieping en  verbreding van kennis op het gebied van HRM beleid en strategie en hoe ik daar vanuit mijn functie een rol in kan nemen.

Daarnaast ben ik van origine niet opgeleid op het HRM vlak en wilde ik ook graag een “papiertje” hebben!

3. Waarom heb je voor Zuyd Professional gekozen?

Doordat ik meerdere studenten begeleid heb vanuit Zuyd en door de positieve ervaringen uit mijn netwerk.

4. Waarmee ben je tijdens de opleiding het meest geholpen?

Met het opbouwen van een netwerk in de lesgroep en het uitwisselen van wederzijdse ervaringen. De modules duurzame inzetbaarheid en verandermanagement waren voor mij met name interessant.

Ook de inbreng van de studenten zelf was super en bracht me veel! De docenten gaven daar veel ruimte voor.

5. Wat vind je van de lessen, het lesmateriaal en de docenten?

De meeste docenten van de opleiding Strategisch HRM sluiten goed aan bij wat een oudere en ervaren HR adviseur wil leren.

Ik vond het minder prettig dat we de lesstof moesten blijven volgen. Daardoor miste er aansluiting bij wat de studenten wilden leren. Die lessen droegen niet bij aan de ontwikkeling.

De lesstof en indeling van de modules pasten goed. De volgorde en verhouding ten opzichte van het opstellen van de Business Case was niet altijd logisch. Je start namelijk al vroeg in het jaar met de Business Case. Omdat je sommige modules pas later volgt moest de Business Case worden bijgesteld.

6. Wat is er in je manier van werken veranderd sinds je de opleiding Strategisch HRM hebt gevolgd?

Ik onderzoek veel meer zaken vanuit een breder perspectief. Dit helpt me bepalen welke invloed je wel en niet hebt en hoe je mensen kunt inzetten die een positieve bijdrage kunnen leveren in de organisatie. Het heeft me tevens geleerd te starten bij processes en niet bij de oplossing. Ik kijk nu meer naar het doel wat op lange termijn effect heeft.

Meer weten?

De post hbo opleiding Strategisch HRM van Zuyd Professional biedt het complete pakket voor iedere HRM-specialist die een volwaardige strategisch HR business partner wil worden. Meer weten? Vraag de brochure aan of neem contact met ons op.

Masterclass Strategic Management

Je bent als leidinggevende of manager toe aan de volgende stap in je loopbaan. Het liefst ga je aan de slag met strategische vraagstukken en je wilt je hierin graag verdiepen. Heb je al eens aan de Masterclass Strategic Management gedacht?

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur.