Moeite doen! Waarom blijven leren zo belangrijk is voor je brein

Datum: Donderdag 5 juni 2025
Tijd: 15.00 – 18.00 uur
Toegang: Gratis (op uitnodiging)
Locatie: Zuyd Hogeschool, Ligne, Sittard

Tijdens een lezing over ‘moeite doen’ geeft Erik aan hoe belangrijk het is om gedurende je hele leven te blijven leren. Een thema dat wij als Leven Lang Ontwikkelen – organisatie van harte onderschrijven…

Ongeacht of Erik voor een volle collegezaal staat, in een bomvolle studio met lopende camera’s of bij bijeenkomsten in het land, zijn enthousiasme werkt aanstekelijk.
Als geen ander maakt Erik Scherder de wetenschap toegankelijk. Zijn colleges worden wel omschreven als ‘colleges met een lach en een traan. Inhoudelijk tot in de details voorbereid, met ruimte voor vragen én een ‘puntje van de stoel garantie’.

Voor wie?

Dit event is exclusief voor jou toegankelijk wanneer je uitgenodigd bent als relatie van de Academie voor Business Studies. Meld je aan via de onderstaande link en we ontmoeten je graag op 5 juni bij Zuyd Hogeschool in Sittard!

Programma

Vanaf 15.00 uur – Inloop en ontvangst
15.30 – 16.30 uur – Lezing Prof. Erik Scherder
16.30 – 18.00 uur – Netwerkborrel

Aanmelden

Zien we je op 5 juni? Meld je aan via onderstaande link!

Prof. Dr. Erik Scherder

Prof. Dr. Erik Scherder

Over Prof. Dr. Erik Scherder

Professor Erik Scherder is als hoogleraar Klinische Neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit. Scherder is een bijzonder bevlogen spreker, die met zijn onderzoek met name focust op de positieve effecten van beweging op het functioneren van ons brein. Hij won meerdere keren de VU Onderwijsprijs.
De jury schreef onder meer: “Erik is een van de weinige docenten waarbij studenten zo goed als alle colleges hebben gevolgd. Hoe leuk de vorige avond ook was, hoe laat het ook is geworden, de colleges van Scherder sla je niet over.”

In 2013 werd hij door Alexander Klöpping (tech journalist) uitgenodigd om mee te werken aan de Universiteit van Nederland, een initiatief dat erop gericht is wetenschappelijke kennis voor iedereen toegankelijk te maken, ook buiten de muren van de universiteit.
Naar aanleiding daarvan volgden uitnodigingen voor De Wereld Draait Door en in ook meerdere afleveringen van DWDD University, waarin het functioneren en stoornissen/aandoeningen van het brein op een voor ieder begrijpelijke manier voor het voetlicht zijn gebracht.

Blik terug op vorig jaar met André Kuipers