Opleiding (verpleegkundig) Praktijkondersteuner Huisartsenzorg AGZ
- niveau post HBO
- duur 12 maanden
- startdatum 13-04-2023
- locatie Heerlen
Heb je ervaring in de (para-)medische zorg en ben je toe aan een nieuwe stap in je carrière? Zie jij het wel zitten om medische vooronderzoeken te doen, in gesprek te gaan met werknemers over hun re-integratie en werkgevers te adviseren over wettelijke regelingen rondom verzuim. Dan is de opleiding Praktijkondersteuner Bedrijfsarts (POB) echt iets voor jou. Na deze praktijkgerichte opleiding ondersteun jij de bedrijfsarts op het gebied van verzuimbegeleiding, preventie en duurzame inzetbaarheid. Dankzij jouw medische ervaring én de opgedane kennis van wetten en richtlijnen weet je precies in te schatten wanneer de inzet van de bedrijfsarts nodig is. Kortom, een boeiende opleiding voor een veelzijdig beroep!
Wil jij je medische ervaring (BIG-registratie) combineren met organiseren, motiveren en adviseren binnen een arbodienst? Of heb je al ervaring als arbodeskundige en wil je juist meer weten over de medische kant van het werk? En beschik je over een hbo-werk- en denkniveau? Dan is de opleiding Praktijkondersteuner Bedrijfsarts (POB) perfect voor jou. In dit programma krijg je alle handvatten om te kunnen starten in de nieuwe rol van POB.
Goed om te weten: voor deze opleiding heb je een relevante stage- of werkplek nodig, waar je begeleid wordt door een bedrijfsarts en je je praktijkopdrachten kunt uitvoeren. Heb je dit niet? Dan helpen we graag bij het vinden van een geschikte plek.
Zo ziet de opleiding eruit
De opleiding bestaat uit 23 bijeenkomsten van één dag, verdeeld over 12 maanden. De bijeenkomsten zijn opgebouwd aan de hand van de NVAB-richtlijn, waarbij we de theorie koppelen aan casussen uit de praktijk. Vervolgens breng je het geleerde zoveel mogelijk in de praktijk op je stage- of werkplek. Tijdens 4 terugkomdagen ga je aan de slag gaat met begeleide intervisie. In de groep bespreek je met elkaar wat je geleerd hebt, hoe je dit in de praktijk brengt, wat goed gaat en wat nog niet. Ook geef je elkaar feedback.
Persoonlijk leerverslag
De rode draad in de opleiding is de (lint)module Persoonlijk Leiderschap. Deze module komt steeds tussen de andere modules door terug. Je persoonlijke ontwikkeling staat hierin centraal. In de module wordt je ontwikkeling als professional gemonitord en bijgestuurd. Je maakt een persoonlijk leerverslag om je persoonlijke groei vast te leggen. Je rondt de opleiding af met een eindpresentatie van het leerverslag aan een panel van professionals uit de arbopraktijk. Zij beoordelen je kennis en vaardigheden op de standaard van de POB-competenties in het werkveld.
Kleine groepen, persoonlijke aandacht
Persoonlijke aandacht vinden we heel belangrijk in deze opleiding. Daarom houden we de groepen klein: ongeveer 6 tot 12 personen. De deelnemers komen uit allerlei organisaties op het gebied van zorg en arbodienstverlening. Die veelzijdigheid zorgt ervoor dat je veel van elkaar kunt leren. Onze docenten zijn mensen uit de praktijk. Dat maakt het lesprogramma zeer divers en praktijkgericht.
In de opleiding Praktijkondersteuner Bedrijfsarts komen de volgende onderwerpen aan de orde:
1. Juridische kaders:
2. Richtlijnen, rollen en regelgeving in de praktijk:
3. Reflectie en intervisie:
De startdatum is onder voorbehoud. Het kan zijn dat dit nog gewijzigd gaat worden, in dat geval zal het vooruit in de tijd zijn.
CEDEO
Heb je nog vragen over de opleiding Praktijkondersteuner Bedrijfsarts? Kijk dan hieronder voor de meest gestelde vragen:
Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op via de onderstaande knoppen of vraag vrijblijvend studieadvies aan.
Lijkt deze opleiding je wat en wil je je graag aanmelden? Klik dan op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan.
Aanvraag STAP-budget
Op vrijdag 17 maart 2023 om 10.00 uur kun je opnieuw STAP-budget aanvragen.
Jouw STAP aanmeldingsbewijs met een startdatum vanaf 28 maart 2023 blijft geldig.
Meer informatie en veel gestelde vragen kun je hier nalezen.