Organisaties staan voor talloze uitdagingen. Om succesvol te blijven, moeten zij zich voortdurend aanpassen en vernieuwen. Hierbij staat de menselijke factor centraal. De manier waarop mensen in organisaties met elkaar omgaan, communiceren en samenwerken is namelijk de sleutel tot succes.

Daarom is het essentieel dat jij, als leidinggevende, HR-specialist, beleidsmedewerker of (technisch) bedrijfskundige, kennis vergaart over de menselijke psyche en gedrag binnen organisaties. Deze kennis wordt geleverd door de gedragswetenschappen, met name door organisatiesociologie, sociale psychologie, cross culturele sociologie en gedragsbiologie.

Maar hoe bepaal je welke kennis en theorieën van belang zijn? Het antwoord daarop vind je in de post hbo opleidingen Human Behaviour.

Human Behaviour biedt een complete, maar toch compacte inleiding in de studie van menselijk gedrag binnen organisaties. De opleidingen kunnen afzonderlijk worden gevolgd, maar ook in samenhang voor meer diepgang.

sorteren op
Filter opleidingen


In de post HBO Human Behaviour wordt er binnen ieder onderdeel op 3 niveaus gekeken naar gedrag in organisaties. Te weten op individueel niveau, groepsniveau en organisaties. Je leert welke mogelijkheden er vanuit de gedragswetenschappen zijn om ervoor te zorgen dat op deze niveaus patronen en dynamieken doorbroken worden. Hiermee kun je het gedrag in organisatie veranderen om bijvoorbeeld tot een cultuurverandering te kunnen komen of tot een betere teamsamenwerking of dat jij leert hoe je begrenst.

Iedere opleiding en workshop heeft een eigen focus. Zoals bijvoorbeeld gedragsverandering, omgaan met dynamieken in organisaties en verbindende communicatie.

Breinbruis@Ligne

Als afgestudeerde aan een van de Human Behaviour opleidingen heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan BreinBruis@Ligne. Een netwerkbijeenkomst op locatie bij Zuyd Hogeschool locatie Ligne, waar je met andere alumni dieper in gaat op ervaringen en gedragsinterventies. We organiseren de bijeenkomsten 3 keer per jaar.

human behaviour snippet

“Als je na een cursusdag thuiskomt, kun je direct toepassen wat je die dag hebt geleerd”

Veelgestelde vragen

De drie opleidingen op het gebied van Human Behaviour hebben elk een andere focus.
Met de opleiding Human Behaviour & Gedragsverandering (7 dagen) leg je een stevige basis en wetenschappelijke verdieping in menselijk gedrag en de onderliggende motivaties. Bij de 8 daagse opleiding Gedrag en Dynamieken in Organisatie leg je de focus op uitdagend gedrag op individueel, groeps- en organisatieniveau. Het doel is begrip te ontwikkelen en vaardigheden aan te leren om effectief te navigeren binnen deze dynamieken. Tijdens de training Gedrag in interactie ga je concreet aan de slag met het begrijpen van gedrag, en leer je verbinden met anderen met verschillende methoden zoals motiverende gespreksvoering en verbindende communicatie.

Tijdens de opleidingen gaan we altijd uit van jouw eigen ervaringen uit jouw beroepspraktijk. We gaan we aan de slag met diverse werkvormen en benaderen we gedrag vanuit diverse invalshoeken. Er worden parallellen getrokken naar de wereld van dieren om hierdoor menselijk gedrag beter te begrijpen.
We bieden een veilig leerklimaat en een persoonlijke en informele sfeer. De locaties, zoals bijvoorbeeld Kasteel Limbricht draagt hier uitstekend aan bij.

Je bent toelaatbaar met hbo werk en/of -denk niveau. De inbreng van ervaring of casussen uit jouw eigen praktijk zijn van belang voor het beste leer rendement.
Tussen het moment van inschrijven en de eerste lesdag vindt er via teams een persoonlijke intake met de docent plaats. Hiervoor ontvang je een uitnodiging.

Wanneer je de opleiding succesvol afrond, ontvang je een certificaat of bewijs van deelname.

Naast de coördinator en hoofddocent Nathalie Willems, werken we met (gast)docenten uit de praktijk elk met een ander specialisme op het gebied van gedrag. Afhankelijk van het onderwerp zullen er docenten komen met specifieke expertise vanuit de praktijk, onderzoek of het onderwijs. Hierdoor nemen zij de meest recente ontwikkelingen en innovaties mee in hun lessen. Deze interprofessionele aanpak vertaalt zich bovendien in de lesstof.

Over de docent

nathalie human behaviour

De cursus en trainingen worden gegeven door docente Nathalie Willems van de Academie Business Studies. Door haar bevlogen manier van lesgeven zorgt ze ervoor dat jij als deelnemer door de aangeboden kennis geïnspireerd raakt om zelf aan de slag te gaan. Haar gedragswetenschappelijke achtergrond in combinatie met jarenlange ervaring als trainer in soft skills inspireerde haar om zelf deze cursus en trainingen voor professionals te ontwikkelen.
Ook worden er binnen de Human Behaviour opleidingen gastdocenten uit de praktijk ingezet met specifieke kennis en ervaring.

Aanmelden

Wil jij graag deelnemen aan één of meer van onze Human Behaviour opleidingen?

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur.