Wil je in gesprek over een nieuw takenpakket, een hoger salaris of meer vrije dagen?
Als het gaat over onderhandelen dan zijn dit de situaties die waarschijnlijk het eerst bij je opkomen. Of het nu gaat om wie de afwas doet, de hond uitlaat of een nieuwe auto, het is allemaal een onderhandeling.

Tijdens een onderhandeling wordt je mensenkennis op de proef gesteld. In deze training komen een aantal belangrijke psychologische mechanismen en technieken voorbij die jou en je gesprekspartners beïnvloeden.

Contrast-principe, Framingstrategie, de Volvostrategie en het Notariseffect zijn voorbeelden van op psychologie gebaseerde technieken om een onderhandeling te beïnvloeden.

Per fase in de onderhandeling staan we stil bij de eventuele beïnvloedingsmogelijkheden en leer je technieken enerzijds te herkennen en anderzijds leer je hoe je deze kunt toepassen. Ook kun je ervaren welk effect deze beïnvloeding van gedrag heeft.

Doelgroep

Iedereen die wil leren hoe je effectiever kunt onderhandelen.

Hierna kun je

  • Je gedegen voorbereiden op een onderhandeling.

  • Een analyse maken van een onderhandeling.

  • Een bij de situatie passende strategie inzetten.

  • Beïnvloedingstechnieken herkennen en toepassen.

Te verbeteren competenties

Je werkt aan de volgende competenties
Onderhandelen, motiveren, samenwerken, leiderschap, overtuigen, conceptueel denken, creatief denken, analyserend vermogen, aanpassingsvermogen, omgevingsbewustzijn, kritisch denken, anticiperen.

Details

Niveau HBO
Duur korter dan 3 maanden
Eerstvolgende startdatum 22-05-2023
Locatie Sittard
Erkenning Certificaat
Kosten 1.495,00
Alle details weergeven

Deze opleiding kan voordelig worden gevolgd met inzet van het STAP-budget. Controleer hier of er nog STAP-budget beschikbaar is.

Vanaf 2 januari 2023 om 10:00 uur is het weer mogelijk om jouw persoonlijke STAP-budget aan te vragen. Wees er snel bij, er is maar een beperkt budget beschikbaar!

Opbouw

Een onderhandeling begint met een goede voorbereiding en met het vaststellen van het te bereiken doel. Wat wil je bereiken? Wat is het doel onder het doel? Een langdurige relatie opbouwen of wil je gaan voor de quick win? Wil je er samen goed uitkomen of kies je voor eigen gewin?

De gewenste uitkomst van de onderhandeling is bepalend voor het in te zetten gedrag en de onderhandeltechnieken. Hoe doe je dit? Wat kun je zeggen en doen om de onderhandeling te beïnvloeden.

Menselijk gedrag in een onderhandelcontext wordt onder de loep genomen. Je leert hoe je met kennis van dit gedrag in een onderhandeling kunt interveniëren/beïnvloeden.

Via een abstract kader naar fictieve onderhandelsituaties wordt er naar jouw concrete praktijk toegewerkt. Je leert hoe je de beïnvloedingstechnieken kunt vertalen naar jouw eigen in te brengen casus (indien je deze ter beschikking hebt).

Oefenen met onderhandelen maakt zeker onderdeel uit van deze training. Iedere trainingsdag neemt dit oefenen een centrale plek in. Op deze manier zul je steeds meer vaardig in onderhandelen worden.

Het doel is dat je naast inzicht krijgen in de verschillende manieren van onderhandelen, ook ervaart welk effect deze  beïnvloedingstechnieken hebben op het gedrag van de ander.

Programma

Thema’s

  • Dag 1: onderhandelen; win/win strategieën.
  • Dag 2: Human Behaviour & Beinvloeden van een onderhandeling; mogelijke interventies gebaseerd op gedragswetenschappelijke inzichten.

Optioneel als vervolg kun je een individueel maatwerkttraject volgen om verder te oefenen in het ombuigen van conflicten. Dit om nog meer persoonlijke en gerichte feedback op jouw gedrag te krijgen en om onder begeleiding te oefenen in deze soft skill.
Kosten optioneel individueel vervolgtraject (4 uur): 395,-

Indien je een certificaat wenst kun je ervoor kiezen om een onderhandelanalyse en interventievoorstel in te leveren als toets. Je krijgt dan gerichte feedback en tips. Het is ook mogelijk om deze training zonder afsluitende toets te volgen.

Planning

Maandagen om de week om 9.30-17.00 uur

Start zomer 2023 -  22 mei en 5 juni
 

Startdatum
22-05-2023
Prijs
1.495,00
Variant
Dag
Bijeenkomsten
2 bijeenkomsten
Locatie
Kasteel Limbricht

Incompany

Maatwerk / Incompany
Deze training bieden wij ook als maatwerk voor organisaties al naar gelang de behoefte. Zowel inhoud als locatie en data zijn in overleg te bepalen. Neem hiervoor contact op met serviceteam@zuydprofessional.nl

1-1 Training
Een individuele training is ook mogelijk. In deze training komen je persoonlijke vragen aan bod. Ook kun je gerichte feedback op jouw gedrag krijgen door onder begeleiding (verder) te oefenen in deze soft skill.

Kosten individueel (vervolg) traject per blok van 4 uur: 395,-. Zowel inhoud, duur als locatie en data zijn in overleg te bepalen. De locatie kan plaatsvinden op de werkplek van de klant of bij Zuyd, locatie Ligne te Sittard. Neem hiervoor contact op met serviceteam@zuydprofessional.nl

Praktische informatie

De cursus vindt plaats op maandag om de week van 9.30 - 17.00 uur.
Locatie Kasteel Limbricht. Allee 1, 6141 AV Limbricht.

Deze training maakt onderdeel uit van de reeks Human behaviour. Menselijk functioneren, gedrag, drijfveren en hoe dit te beïnvloeden staan hierin centraal. Als je de smaak van studeren te pakken hebt, kun je vervolgens deelnemen aan de andere onderdelen zoals de cursus Human behaviour & Gedragsverandering (7 dagen) of de training Human behaviour & skills: (2 dagen) conflicthantering

De cursus en trainingen worden gegeven door docente Nathalie Willems van de Academie Business Studies. Door haar bevlogen manier van lesgeven zorgt ze ervoor dat jij als deelnemer door de aangeboden kennis geïnspireerd raakt om zelf aan de slag te gaan. Haar gedragswetenschappelijke achtergrond in combinatie met jarenlange ervaring als trainer in soft skills inspireerde haar om zelf deze cursus en trainingen voor professionals te ontwikkelen. Creativiteit, no-nonsense en humor kenmerken haar aanpak.

Tussen het moment van inschrijven en de eerste lesdag vindt via teams een intakegesprek met de docent plaats. Hiervoor ontvang je t.z.t. een uitnodiging.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op via de onderstaande knoppen of vraag vrijblijvend studieadvies aan.

Aanmelden voor deze opleiding

Lijkt deze opleiding je wat en wil je je graag aanmelden? Klik dan op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan.