Design Thinking helpt organisaties het vermogen te ontwikkelen om in te spelen op een veranderende omgeving en om nieuwe manieren van werken of ondernemen te ontwerpen.

In de masterclass Design Thinking wordt de kennis en ervaring uit het economische én artistieke domein gecombineerd tot een boeiende training waarin de basis wordt gelegd voor design thinking binnen overheidsorganisaties.

Doelgroep

Deze masterclass is interessant voor elke leidinggevende en elke netwerkende kenniswerker die nauw betrokken is bij- of leiding geeft aan verandering en innovatie.

Hierna kun je

  • Heb je zicht op de verschillende ontwerptheorieën en weet je deze op een goede manier in te zetten in het kader van (organisatie)ontwikkeling;
  • Ben je je bewust geworden van je eigen ontwerpskills en heb je deze doorontwikkeld;
  • Heb je kennisgemaakt met de tools die je in kunt zetten in het kader van Design Thinking;
  • Heb je de basis gelegd voor de toepassing van Design Thinking in je eigen context. 

Te verbeteren competenties

  • creatief denken
  • ontwerpen
  • probleemoplossend vermogen
  • innovatief vermogen

Details

Niveau Master
Duur 3 tot 6 maanden
Eerstvolgende startdatum 26-02-2026
Locatie Sittard
Erkenning Certificaat
Kosten 3.147,00
Alle details weergeven

Programma

Aan de slag als designer…
Leren denken en werken als een ontwerper… Waarom? Omdat de uitdagingen waar je voor staat complexer worden. Organisaties vragen om meer creativiteit, een groter vermogen om te innoveren en om nog nadrukkelijker rekening te houden met de context, mogelijkheden en belangen van klanten, leveranciers, collega’s, business partners… eigenlijk met al je stakeholders. Dat vraagt steeds vaker om flexibele oplossingen en wendbaarheid en dus is het tijd voor een andere kijk op zaken en een verrijking van je skills.

Leer je eigen stijl van werken, ontwerpen en leidinggeven (verder) te ontwikkelen en hoe je anders kunt observeren, onderzoeken en beoordelen. En hoe je vanuit een nieuw perspectief tot andere ideeën en domeinoverstijgende oplossingen komt die je ook relatief snel kunt uitvoeren of (laten) realiseren. Zo ontwikkel je ontwerpvaardigheden en leer je samenwerking in een cross-over context te optimaliseren. Je gaat aan de slag met prototypes van je eigen ideeën en concepten en vertaalt die in de beroepspraktijk. De eindopdracht van deze masterclass is een ontwerp dat relevant is voor jouw organisatie.

 

Planning

De volgende startdatum is een concept startdatum. De definieve datum volgt later.

De lestijden van deze masterclass zijn van 10.00-17.00 uur, om de week op donderdag.

Startdatum
26-02-2026
Prijs
3.147,00
Bijeenkomsten
Geen bijeenkomsten
Locatie
Sittard Ligne
Beschikbare plaatsen
Beschikbaar

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur.

Aanmelden voor deze opleiding

Lijkt deze opleiding je wat en wil je je graag aanmelden? Klik dan op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan.