In de masterclass innovation ga je samen met collega leidinggevenden uit verschillende branches aan de slag met het bedenken en uitwerken van innovatieve ontwikkelingen voor je eigen organisatie.

Doelgroep

Deze masterclass is interessant voor elke leidinggevende en elke netwerkende kenniswerker die te maken krijgt met uitdagingen die innovatie wenselijk of noodzakelijk maken.

Hierna kun je

De masterclass Innovation stimuleert de ontwikkeling van je theoretische kennis en praktische vaardigheden op het gebied van organisatie-innovaties. Door het lezen van literatuur en discussies met vakgenoten doe je kennis op. Je wordt ook uitgedaagd deze kennis en vaardigheden toe te passen op je organisatie en je ontwikkeling als manager. Hierbij is je persoonlijke leiderschapsstijl een belangrijk uitgangspunt.

Te verbeteren competenties

  • Innovatie
  • Succesvol
  • Wetenschappelijk
  • Authentiek
  • Inspirerend

Details

Niveau Master
Duur 3 tot 6 maanden
Eerstvolgende startdatum 20-02-2025
Locatie Sittard
Erkenning Certificaat
Kosten 3.147,00
Alle details weergeven

Opbouw

De masterclass bestaat uit zeven bijeenkomsten op donderdag van 10.00-17.00 uur. De lessen vinden om de andere week plaats waarbij van 10.00-15.00 uur een gastdocent/expert is naast de hoofddocent die bij alle bijeenkomsten aanwezig is. van 15.00-17.00 uur is een interactief gedeelte waarbij de studenten in kleine groepen de verbinding gaan maken naar de praktijk. De masterclass wordt afgesloten met een paper/essay en presentatie. Reken daarnaast op ongeveer 100 uur zelfstudie en werken aan opdrachten.

Programma

Het programma bestaat uit colleges, gezamenlijke uitwisseling/discussies en oefeningen over onder meer:

  • Omgevingsfactoren die jullie organisaties uitdagen om te innoveren op verschillende terreinen.
  • De nieuwste ontwikkelingen op technologische gebied, b.v. over big data en social media.
  • Wetenschappelijk onderzoek over innovatie, wat bestuderen zij? Welke praktische vraagstukken kun jij hieruit destilleren?
  • Sociale innovatie: hoe haal je het beste uit de innovatieve competentie van je team(s)?
  • Management van innovatie: hoe verlopen innovatieprocessen en wat zijn 'best practices' als het gaat om het managen van deze processen.

Planning

De volgende startdatum is een concept startdatum. De definieve datum volgt later.

De lestijden van deze masterclass zijn van 10.00-17.00 uur, om de week op donderdag.

Startdatum
20-02-2025
Prijs
3.147,00
Bijeenkomsten
Geen bijeenkomsten
Locatie
Sittard Ligne
Beschikbare plaatsen
Beschikbaar

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur.

Aanmelden voor deze opleiding

Lijkt deze opleiding je wat en wil je je graag aanmelden? Klik dan op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan.