Masterclass Innovation

Masterclass Innovation

Type
masterclass
Duur
< 6 maanden
Niveau
master
Startdatum
01 november 2019
Vooropleiding
hbo
Locatie
Sittard Ligne 1, 6131 MT
Erkenning
certificaat (eventueel in te brengen in PLIC voor behalen masterdegree)
Keurmerk
NVAO & CEDEO
Tijdsinvestering
7 bijeenkomsten van 7 uren op donderdagmiddag- en avond (om de twee weken)
Lesdag
donderdagmiddag en -avond
Kostenspecificatie
€ 2.995,-

In de masterclass innovation ga je samen met collega leidinggevenden uit verschillende branches aan de slag met het bedenken en uitwerken van innovatieve ontwikkelingen voor je eigen organisatie.

algemeen
opbouw
programma
startdatum

Masterclass Innovation

Doelgroep
Deze masterclass is interessant voor elke leidinggevende en elke netwerkende kenniswerker die te maken krijgt met uitdagingen die innovatie wenselijk of noodzakelijk maken.

Na dit traject kun je...

De masterclass Innovation stimuleert de ontwikkeling van je theoretische kennis en praktische vaardigheden op het gebied van organisatie-innovaties. Door het lezen van literatuur en discussies met vakgenoten doe je kennis op. Je wordt ook uitgedaagd deze kennis en vaardigheden toe te passen op je organisatie en je ontwikkeling als manager. Hierbij is je persoonlijke leiderschapsstijl een belangrijk uitgangspunt.

Je werkt aan de volgende competenties:

Innovatie, Succesvol, Wetenschappelijk, Authentiek, Inspirerend

De masterclass bestaat uit 7 bijeenkomsten op donderdag van 13.00-20.00 uur. De lessen vinden om de andere week plaats waarbij er van 13.00-17.00 uur een gastdocent/expert is naast de hoofddocent die bij alle bijeenkomsten aanwezig is. van 18.00-20.00 uur is er een interactief gedeelte waarbij de studenten in kleine groepen de verbinding gaan maken naar de praktijk. De masterclass wordt afgesloten met een paper/essay en presentatie. Reken daarnaast op ongeveer 100 uur zelfstudie en werken aan opdrachten.

Het programma bestaat uit colleges, gezamenlijke uitwisseling/discussies en oefeningen over onder meer:

  • Omgevingsfactoren die jullie organisaties uitdagen om te innoveren op verschillende terreinen.
  • De nieuwste ontwikkelingen op technologische gebied, b.v. over big data en social media.
  • Wetenschappelijk onderzoek over innovatie, wat bestuderen zij? Welke praktische vraagstukken kun jij hieruit destilleren?
  • Sociale innovatie: hoe haal je het beste uit de innovatieve competentie van je team(s)?
  • Management van innovatie: hoe verlopen innovatieprocessen en wat zijn 'best practices' als het gaat om het managen van deze processen.

De precieze startdatum is op dit moment nog niet bekend. De verwachting is dat de definitieve planning in september 2019 via deze website gepubliceerd zal worden. Uiteraard kunt u zich nu al wel aanmelden. Wij nemen dan na het bekend worden van de definitieve planning contact met u op.

Deel deze pagina op