ICT & Techniek als katalysator van innovatie

Het werkveld van ICT & Techniek is dynamisch. Nieuwe technologische toepassingen stellen ons in staat om een bijdrage te leveren aan échte vraagstukken die impact maken op het leven van mensen. Denk aan slimme apps waarmee zorg op afstand geleverd kan worden of het verminderen van energieverbruik door je huishouden anders in te regelen. Maar ook bijdragen aan een duurzamer productieproces door technologische oplossingen te bedenken waarmee de levensduur van machines wordt verlengd én kosten kunnen worden bespaard. Zo combineer je strategie en vakmanschap. 

Met de deeltijdopleidingen in ICT en Techniek speelt Zuyd Professional op deze uitdagingen in. Bij de Bachelor Engineering worden professionals opgeleid tot moderne ingenieur op hbo-niveau. In de Associate Degree Engineering je hoe je slimme technologie en digitalisering toepast in de maak- en procesindustrie, hoe je productieprocessen automatiseert en hoe je bedrijfsmiddelen, zoals machines, op een slimme en voorspelbare manier onderhoudt. In de Associate degree ICT Software Engineer leiden we je op als de professional die slimme applicaties en/of software oplossingen ontwikkelt.

De opleidingen kenmerken zich met een sterke vertaalslag naar de praktijk. Docenten zijn professionals uit het bedrijfsleven die de theorie in de context van de dagelijkse praktijk kunnen omlijsten. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met bedrijven in de regio waar professionals vanaf de start van hun studie op leerwerkplekken hun kennis in praktijk brengen. Zo werkt Zuyd Hogeschool samen met het bedrijfsleven om talent versneld klaar te stomen voor een baan in ICT & Techniek.

Heb jij interesse in een opleiding of cursus
binnen ICT & Techniek?

sorteren op
Filter opleidingen

Incompany-trajecten

Zuyd Professional biedt voor alle organisaties flexibele maatwerktrajecten. We stellen samen de beoogde organisatie- en leerdoelen vast en bouwen op basis daarvan een passend programma. Met Zuyd Professional blijft je organisatie relevant voor de uitdagingen nu en in de toekomst. De doelen, de organisatiecontext alsook de aanwezige competenties en ervaringen van medewerkers vormen de basis van ieder traject, zodat we nog gerichter kunnen trainen.

Ook binnen het vakgebied ICT & Techniek zijn er verschillende maatwerktrajecten mogelijk. Neem bij interesse of vragen gerust contact met ons op.

“Patrick gaat voor een toekomst in techniek”

Toen Patrick Geersheuvels stopte met zijn opleiding hbo logistiek, wist hij niet wat hij dan wél wilde. Terwijl hij zich oriënteerde op de mogelijkheden, ging hij aan de slag als machinebediende bij Mora. Al snel wist hij: diensten draaien is in ieder geval niets voor mij. Maar werken in de techniek trekt wel aan. Daarom besluit hij de deeltijdopleiding Engineering te gaan volgen.

De combinatie van vakgebieden die de opleiding biedt is een schot in de roos voor Patrick. “Technische Bedrijfskunde, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde: het zit er allemaal in. Die combinatie maakt het voor mij heel interessant.” De combinatie van werken en leren viel hem wel zwaar. “Ik merkte dat het lastig was om te combineren met mijn werktijden. Als ik middagdienst had, kon ik niet naar de lessen gaan. En ik kon wel werken aan mijn opdrachten binnen het bedrijf, maar alleen buiten werktijd. Daarom besloot ik wat minder uren te gaan werken.”

Meer over ICT & Techniek

Aanvraag STAP-budget
Op vrijdag 17 maart 2023 om 10.00 uur kun je opnieuw STAP-budget aanvragen.
Jouw STAP aanmeldingsbewijs met een startdatum vanaf 28 maart 2023 blijft geldig.
Meer informatie en veel gestelde vragen kun je hier nalezen.