Ontwikkel jezelf binnen ICT & Techniek

Het werkveld van ICT & Techniek is dynamisch. Nieuwe technologische toepassingen stellen ons in staat om een bijdrage te leveren aan échte vraagstukken die impact maken op het leven van mensen. Denk aan slimme apps waarmee zorg op afstand geleverd kan worden of het verminderen van energieverbruik door je huishouden anders in te regelen. Maar ook bijdragen aan een duurzamer productieproces door technologische oplossingen te bedenken waarmee de levensduur van machines wordt verlengd én kosten kunnen worden bespaard. Zo combineer je strategie en vakmanschap. 

ICT & Techniek speelt op al deze uitdagingen in. Dit domein verbindt studenten en alumni, die zich in deeltijdopleidingen, contractonderwijs en projecten ontwikkelen naar hbo-niveau of een loopbaanswitch maken.

  • Bij de Deeltijd Engineering – Bachelor worden professionals opgeleid tot moderne ingenieur op hbo-niveau.
  • In de Deeltijd Engineering | Associate Degree leer je hoe je slimme technologie en digitalisering toepast in de maak- en procesindustrie, hoe je productieprocessen automatiseert en hoe je bedrijfsmiddelen, zoals machines, op een slimme en voorspelbare manier onderhoudt.
  • In de Deeltijd ICT | Associate degree leiden we je op als de professional die slimme applicaties en/of software oplossingen ontwikkelt.
  • In de ZuydSwitch ICT module maak je in 8 weken de kennis met ICT software engineering.

De opleidingen kenmerken zich met een sterke vertaalslag naar de praktijk. Docenten zijn professionals uit het bedrijfsleven die de theorie in de context van de dagelijkse praktijk kunnen omlijsten. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met bedrijven in de regio waar professionals vanaf de start van hun studie op leerwerkplekken hun kennis in praktijk brengen. Zuyd Hogeschool werkt samen met het bedrijfsleven om talent versneld klaar te stomen voor een baan in ICT & Techniek.

Heb jij interesse in een opleiding of cursus
binnen ICT & Techniek?

sorteren op
Filter opleidingen

Incompany-trajecten

Zuyd Professional biedt voor alle organisaties flexibele maatwerktrajecten. We stellen samen de beoogde organisatie- en leerdoelen vast en bouwen op basis daarvan een passend programma. Met Zuyd Professional blijft je organisatie relevant voor de uitdagingen nu en in de toekomst. De doelen, de organisatiecontext alsook de aanwezige competenties en ervaringen van medewerkers vormen de basis van ieder traject, zodat we nog gerichter kunnen trainen.

Ook binnen het vakgebied ICT & Techniek zijn er verschillende maatwerktrajecten mogelijk. Neem bij interesse of vragen gerust contact met ons op.

course operational engineering associate degree deeltijd

“Patrick gaat voor een toekomst in techniek”

Toen Patrick Geersheuvels stopte met zijn opleiding hbo logistiek, wist hij niet wat hij dan wél wilde. Terwijl hij zich oriënteerde op de mogelijkheden, ging hij aan de slag als machinebediende bij Mora. Al snel wist hij: diensten draaien is in ieder geval niets voor mij. Maar werken in de techniek trekt wel aan. Daarom besluit hij de deeltijdopleiding Engineering te gaan volgen.

De combinatie van vakgebieden die de opleiding biedt is een schot in de roos voor Patrick. “Technische Bedrijfskunde, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde: het zit er allemaal in. Die combinatie maakt het voor mij heel interessant.” De combinatie van werken en leren viel hem wel zwaar. “Ik merkte dat het lastig was om te combineren met mijn werktijden. Als ik middagdienst had, kon ik niet naar de lessen gaan. En ik kon wel werken aan mijn opdrachten binnen het bedrijf, maar alleen buiten werktijd. Daarom besloot ik wat minder uren te gaan werken.”

Meer over ICT & Techniek