Het belang van persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap wordt steeds belangrijker nu de veranderingen in de maatschappij steeds sneller gaan. Waar leidinggeven vroeger vaak competentiegericht was, kijken we nu eerder naar talent en gedrag in de organisatie. Inzicht in groepsdynamiek, interne politieke krachtenvelden en reflectie/bewustwording van kernkwaliteiten is inmiddels net zo belangrijk geworden als vakinhoudelijke kennis.

Met de diverse opleidingen speelt Zuyd Professional op deze veranderingen in. Bij de Operationeel Management Opleiding worden professionals die de ambitie hebben om een leidinggevende functie te gaan bekleden voorzien van de benodigde kennis en vaardigheden om een succesvolle start te kunnen maken. De Midden Management Opleiding richt zich op professionals die al een leidinggevende functie bekleden en ligt het accent op verdieping en doorontwikkeling van die kennis en vaardigheden. Beide opleidingen kennen een sterke vertaalslag naar de dagelijkse werkpraktijk van deelnemers. Zuyd Professional staat in nauw contact met bedrijven en organisaties uit allerlei sectoren. Luisterend naar behoeften in de praktijk, kan er dus ook een bacheloropleiding Business Studies in deeltijd worden gevolgd en zelfs een Masteropleiding Personal Leadership in Innovation & Change, volledig toegespitst op mensen die al stappen in hun loopbaan hebben gezet.

Door het enorme netwerk dat Zuyd Professional over de jaren heeft opgebouwd, komen er jaarlijks cursisten uit allerlei sectoren naar de opleidingen. Juist deze grote diversiteit in achtergrond maakt het interessant omdat je ook van elkaar leert. Reflectie en het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap wordt in deze setting krachtig gestimuleerd. De combinatie met enthousiaste gastdocenten uit de dagelijkse praktijk en het continu evalueren met en door cursisten maakt Zuyd Professional tot trendsetter in dit vakgebied.

Heb jij interesse in een opleiding of cursus
binnen Management & Leiderschap?

sorteren op
Filter opleidingen

Incompany-trajecten

Zuyd Professional biedt voor alle organisaties flexibele maatwerktrajecten. We stellen samen de beoogde organisatie- en leerdoelen vast en bouwen op basis daarvan een passend programma. Met Zuyd Professional blijft je organisatie relevant voor de uitdagingen nu en in de toekomst. De doelen, de organisatiecontext alsook de aanwezige competenties en ervaringen van medewerkers vormen de basis van ieder traject, zodat we nog gerichter kunnen trainen.

Ook binnen het vakgebied Management & Organisatie zijn er verschillende maatwerktrajecten mogelijk. Neem bij interesse of vragen gerust contact met ons op.

Wil je graag een leidinggevende functie vervullen? Dan is onze opleiding Operationeel Management iets voor jou!

Bij operationeel management leer je leidinggeven en leer je de verschillende leiderschapsstijlen te herkennen. Zo kan jij kijken wat het best past in jouw situatie. Operationeel management gaat over het managen van processen binnen een organisatie. Als operationeel manager zorg jij ervoor dat een operatie zo efficiënt en succesvol mogelijk verloopt.

Bij onze opleiding operationeel management doe je ervaring op die je gelijk kunt toepassen in de praktijk. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het maken van een plan van aanpak of adviesrapport voor jouw organisatie. Je past wat je leert zo gelijk in de praktijk toe. Ook leuk om te weten: vaak gebruiken onze deelnemers het eindresultaat van hun project ook daadwerkelijk in hun organisatie. Voor medewerkers bij een bedrijf is deze opleiding dus vooral erg interessant.

Meer over Management & Leiderschap