Werk je als projectleider, projectmanager of projectcontroller? Wil je dat jouw projecten nog succesvoller verlopen? Heb je behoefte aan wat meer ‘bagage’ als het gaat om bijvoorbeeld projectfinanciën, projectplanning, risico- en stakeholdermanagement of methodisch werken? Dan past de opleiding Senior Projectmanagement bij jou. Na deze opleiding ben je in staat projecten op een succesvolle manier te leiden. Alle onderwerpen waar je mee te maken krijgt in projecten, komen aan de orde: van het schrijven van een business case tot agile werken met de Scrum-methode. Ook besteden we aandacht aan de menskant van projectmatig werken. Na deze opleiding kun jij duurzaam groeien in je functie als projectmanager of projectcontroller.

 

Doelgroep

Heb je als projectleider minimaal twee jaar leidinggevende ervaring? Ben je eindverantwoordelijk voor het projectresultaat en heb je budgettaire bevoegdheid? En wil jij nog meer uit je projecten halen? Dan is deze opleiding echt iets voor jou. Het programma wordt verzorgd op post hbo-niveau.

Wanneer je de opleiding Projectmanagement basis-medior succesvol hebt afgerond, kun je doorstromen naar de opleiding Projectmanagement senior. Heb je de basis-medior niet gevolgd, dan vindt er voor de start van de opleiding een kort adviesgesprek plaats met de docent. Dit om te adviseren of deze opleiding passend is bij je achtergrond en je behoefte.

Hierna kun je

... grotere, complexere projecten beter structureren, managen en beheersen. Je hebt (meer) inzicht ontwikkeld op het gebied van:

 • schrijven van een business case
 • maken van voortgangsrapportage
 • uitvoeren van het risicomanagementproces
 • uitvoeren van het stakeholdermanagementproces
 • het plannen van een project
 • het bewaken van de voortgang van een project.
 • werken met de agile-methode Scrum
 • persoonskenmerken van de projectmanager en projectcontroller
 • de sociaal dynamische aspecten van een projectteam

Te verbeteren competenties

 • situationeel leiderschap
 • plannen
 • voortgang bewaken
 • organisatiesensitiviteit
 • flexibiliteit
 • omgevingssensitiviteit

Details

Niveau HBO
Duur korter dan 3 maanden
Eerstvolgende startdatum 25-04-2023
Locatie Heerlen, Roermond
Erkenning Certificaat
Kosten 2.905,00
Alle details weergeven

Deze opleiding kan voordelig worden gevolgd met inzet van het STAP-budget. Controleer hier of er nog STAP-budget beschikbaar is.

Op 17 maart 2023 om 10:00 uur kun je jouw persoonlijke STAP-budget aanvragen. Wees er snel bij, er is maar een beperkt budget beschikbaar!

Opbouw

De opleiding Senior Projectmanagement van Zuyd Professional bestaat uit 6 bijeenkomsten: 3 theoriebijeenkomsten en 6 praktijkbijeenkomsten. Daarin leer je hoe je jouw project nog beter kunt managen. Want je werkt gedurende de opleiding aan een business case en voortgangsrapportage van een actueel project in je eigen organisatie. Een optimale verbinding tussen de theorie en praktijk dus.

Business case en voortgangsrapportage

In de thematische bijeenkomsten komen allerlei facetten van projectmatig werken aan bod: van planning tot voortgangsbewaking en van risicomanagement tot communicatie. Ook gaan we in op de principes van waterval- en agile-methoden. Zo behandelen we Scrum in spelvorm. Verder komen zowel de 'harde' als de 'zachte' kant van projectmanagement aan de orde. Je eigen project, waarvoor je een business case en voortgangsrapportage maakt, is daarbij steeds de rode draad. In de praktijkbijeenkomsten deel je deze met de andere deelnemers, zodat je ze op basis van hun feedback én die van de docent kunt verfijnen. Aan het einde van de opleiding lever je de business case en voortgangsrapportage in ter beoordeling. Goed om te weten: in meer dan 90% van de gevallen worden de business cases en voortgangsrapportages ook echt gebruikt in de organisatie van de deelnemers. Een win-winsituatie voor jou en je werkgever!

Kleine groepen, persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht vinden we heel belangrijk in deze opleiding. Daarom houden we de groepen klein: ongeveer 6 tot 12 personen. De deelnemers komen uit allerlei bedrijven en organisaties, van zorg en overheid tot het bedrijfsleven. Die veelzijdigheid zorgt ervoor dat je veel van elkaar kunt leren. Onze docenten zijn mensen uit de praktijk. Dat maakt het lesprogramma zeer divers en praktijkgericht.

Liever een losse workshop?

Je kunt de onderwerpen uit de opleiding Senior Projectmanagement ook volgen in losse workshops. Het niveau is dan hetzelfde, maar tijdens de workshop ga je niet specifiek op je eigen project in. Ook hoef je je niet voor te bereiden op de workshop en krijg je geen huiswerk. Een workshop duurt 3 uur, na afloop krijg je een bewijs van deelname. Wil je meer weten over de workshops? Neem dan contact op met het serviceteam.  

Programma

In de opleiding Projectmanagement Senior komen de volgende onderwerpen aan de orde:

●        benefitsmanagement, projectfinanciën en de business case
●        risico- en crisismanagement
●        projectplanning en voortgangsbewaking, stakeholdermanagement en communicatie
●        projectcontrol en methoden als Prince-2 en Scrum (twee bijeenkomsten)
●        het managen van projecten: duurzaam groeien als projectmanager, project controller en als projectteam

Planning

Startdatum
25-04-2023
Prijs
2.905,00
Variant
Avond
Bijeenkomsten
6 bijeenkomsten
Locatie
Heerlen, Nieuw Eyckholt 300

Incompany

De opleiding Senior Projectmanagement wordt ook incompany aangeboden. Onze relatiemanagers informeren je graag. Mail voor meer informatie naar serviceteam@zuydprofessional.nl.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op via de onderstaande knoppen of vraag vrijblijvend studieadvies aan.

Aanmelden voor deze opleiding

Lijkt deze opleiding je wat en wil je je graag aanmelden? Klik dan op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan.

Aanvraag STAP-budget
Op vrijdag 17 maart 2023 om 10.00 uur kun je opnieuw STAP-budget aanvragen.
Jouw STAP aanmeldingsbewijs met een startdatum vanaf 28 maart 2023 blijft geldig.
Meer informatie en veel gestelde vragen kun je hier nalezen.