Ben jij een (ervaren) projectleider, projectmanager of projectcontroller? Heb je al meer dan 3 jaar projectmanagement ervaring en wil je jouw projecten nog succesvoller laten verlopen? Heb je behoefte aan meer ‘bagage’ als het gaat om projectfinanciën, projectplanning, risico- en stakeholdermanagement of methodisch werken? Of heb je (onlangs) de opleiding Projectmanagement - Medior met succes afgerond? Dan is de opleiding Projectmanagement - Senior echt iets voor jou!

Na deze opleiding, op hbo-niveau, ben je in staat projecten op een succesvolle manier te leiden. Alle onderwerpen waar je mee te maken krijgt in projecten, komen aan de orde: van het schrijven van een business case en een professionele voortgangsrapportage tot het managen van een projectteam. Na deze opleiding kun jij duurzaam groeien in jouw functie als projectmanager of -controller. 

Doelgroep

Heb je minimaal 3 jaar ervaring als leidinggevende? Ben je eindverantwoordelijk voor het projectresultaat en heb je budgettaire bevoegdheid? Wil jij nog meer uit je projecten halen? Dan past de opleiding Projectmanagement - Senior bij jou. Het programma wordt verzorgd op post hbo-niveau.

Te verbeteren competenties

Na afloop van deze opleiding heb je de volgende competenties verbeterd:

 • Verantwoordelijkheid krijgen, nemen en je verantwoorden
 • Het schrijven van een professionele voortgangsrapportage en business case
 • Inzicht in, en verbeteren van persoonlijke ontwikkelpunten
 • Inzicht in communicatieprocessen
 • Het schrijven van een kwaliteitsmanagementplan en communicatieplan
 • Inzicht in Timemanagement

Details

Niveau HBO
Duur korter dan 3 maanden
Eerstvolgende startdatum 08-01-2024 Zie alle startdatums
Locatie Heerlen, Roermond
Erkenning Certificaat
Kosten 3.120,00
Alle details weergeven

Opbouw

De opleiding Projectmanagement - Senior van Zuyd Professional bestaat uit 6 bijeenkomsten van 3 lesuren. Daarin leer je hoe je jouw project nog beter kunt managen.
Gedurende de opleiding werk je aan een business case en voortgangsrapportage van een actueel project in je eigen organisatie. Een optimale verbinding tussen de theorie en praktijk dus.

Business case en voortgangsrapportage

In de thematische bijeenkomsten komen allerlei facetten van projectmatig werken aan bod: van planning tot voortgangsbewaking en van risicomanagement tot communicatie. Ook gaan we in op de principes van waterval- en agile-methoden. Zo behandelen we Scrum in spelvorm. Verder komen zowel de 'harde' als de 'zachte' kant van projectmanagement aan de orde. Je eigen project, waarvoor je een business case en voortgangsrapportage maakt, is daarbij steeds de rode draad. In de praktijkbijeenkomsten deel je deze met de andere deelnemers, zodat je ze op basis van hun feedback én die van de docent kunt verfijnen. Aan het einde van de opleiding lever je de business case en voortgangsrapportage in ter beoordeling. Goed om te weten: in meer dan 90% van de gevallen worden de business cases en voortgangsrapportages ook echt gebruikt in de organisatie van de deelnemers. Een win-winsituatie voor jou en je werkgever!

Kleine groepen, persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht vinden we heel belangrijk in deze opleiding. Daarom houden we de groepen klein tot maximaal 8 personen. De deelnemers komen uit allerlei bedrijven en organisaties, van zorg en overheid tot het bedrijfsleven. Die veelzijdigheid zorgt ervoor dat je veel van elkaar kunt leren. Onze docenten zijn mensen uit de praktijk. Dat maakt het lesprogramma zeer divers en praktijkgericht.

Liever een workshop?

Op aanvraag zijn er aanvullende losse modules mogelijk, zoals: programmamanagement, projectfinanciën/projectadministratie. Een workshop duurt 3 uur. Na afloop krijg je een bewijs van deelname. Wil je meer weten over de workshops? Neem dan contact op met het serviceteam.  

Programma

In de opleiding Projectmanagement-Senior komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Bijeenkomst 1

• Benefitsmanagement
• Projectfinanciën (o.a. budget control, begroting)
• Business case

Bijeenkomst 2

• Risico- en crisismanagement
• Projectscope, kwaliteit (o.a. Fagan-inspecties), de projectorganisatie
• Template voortgangsrapportage (opdrachtformulering en managementaspecten)

Bijeenkomst 3

• Projectplanning (tijd): Precedence Diagramming en Critical Chain Projectmanagement (hoe wordt gepland en hoe wordt tijd gebruikt/verspild)
• Voortgangsbewaking (Earned Value Management),
• Stakeholdermanagement en communicatie(plan),
• Capaciteit
• Managementinformatie

Bijeenkomst 4

• Het managen van projecten: duurzaam groeien als projectmanager en als projectteam (sociale dynamiek)
• Persoonlijke communicatie

Bijeenkomst 5

• De methoden/projectaanpak Prince-2 en Scrum (theorie 1)

Bijeenkomst 6

• Toepassen methode Scrum in spelvorm (praktijk).

Planning

Startdatum
08-01-2024
Prijs
3.120,00
Variant
Avond
Bijeenkomsten
6 bijeenkomsten
Locatie
Roermond, Kasteel Hillenraedtstraat 1
Beschikbare plaatsen
Beschikbaar
Startdatum
09-04-2024
Prijs
3.120,00
Variant
Avond
Bijeenkomsten
6 bijeenkomsten
Locatie
Heerlen, Nieuw Eyckholt 300
Beschikbare plaatsen
Beschikbaar

FAQ

 

  Incompany

  De opleiding Senior Projectmanagement wordt ook incompany aangeboden. Onze relatiemanagers informeren je graag. Mail voor meer informatie naar serviceteam@zuydprofessional.nl.

  Praktische informatie

  Certificaat

  Je ontvangt het certificaat Projectmanagement - Senior als je minimaal 5 van de 6 bijeenkomsten hebt deelgenomen en het eindcijfer voor de eindproducten een voldoende is. Wanneer het cijfer niet voldoende is, maar je hebt 5 van de 6 bijeenkomsten bijgewoond dan ontvang je een bewijs van deelname. 

  Prijs

  In de prijs van deze training zit inbegrepen:

  • Projectmanagement senior: 6 bijeenkomsten
  • Optioneel een online groepssessie
  • Beoordeling eindproducten (indien tijdig ingeleverd)
  • Bespreken eindproducten in groepsverband

  Herkansing

  Heb je een onvoldoende eindresultaat, dan krijg je de mogelijkheid om één keer te herkansen. Je kunt een herkansing aanvragen door te mailen naar serviceteam@zuydprofessional.nl.  De kosten voor een herkansing bedragen € 300,-. In deze prijs zit inbegrepen:

  • Beoordeling van 1 herkansing, wanneer deze tijdig is ingeleverd
  • Bespreken einddocumenten

  Heb je onverhoopt de herkansing met een negatief resultaat afgesloten of niet tijdig ingeleverd, dan wordt met Zuyd Professional een persoonlijk traject afgesproken. 

  Bijeenkomst gemist

  Heb je een dagdeel gemist? Of heb je de herkansing met een negatief resultaat afgesloten? Dan kun je dit bij de start van de volgende training (wanneer de groepsgrootte dit toelaat) inhalen tegen het dagdeel-tarief. Het dagdeel-tarief is het totaalbedrag van de training gedeeld door het aantal dagdelen. Het is mogelijk om extra individuele begeleiding in te kopen, de investering hiervoor bedraagt € 150,- per uur. 

  Contact

  Heb je vragen, wil je een dagdeel inhalen of heb je behoefte aan extra individuele begeleiding?
  Neem dan contact op met het serviceteam via serviceteam@zuydprofessional.nl

  Toelatingseisen

  Een voorwaarde voor deelname is het kunnen schrijven van een professioneel Plan van Aanpak. Dit is het eindproduct van de medior opleiding. Wanneer je de opleiding Projectmanagement- Medior succesvol hebt afgerond, kun je doorstromen naar de opleiding Projectmanagement-Senior. Voorafgaand aan de start van de opleiding vindt een kort adviesgesprek plaats met de docent. Dit om jou te adviseren of deze opleiding passend is bij je achtergrond en je behoefte.

  Kunnen wij je helpen?

  Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur.

  Aanmelden voor deze opleiding

  Lijkt deze opleiding je wat en wil je je graag aanmelden? Klik dan op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan.