Ben je projectmanager en wil je leren hoe je een project succesvol aanpakt?
Werk je aan projecten en wil je er meer rendement uit halen? Dan is deze opleiding , op hbo-niveau, perfect voor jou. 


Na deze toepassingsgerichte opleiding ben je in staat jouw project uit je eigen beroepspraktijk succesvol in te richten en te managen met een professioneel Plan van Aanpak. Je weet structuur aan te brengen in het project en leert methoden en technieken om een project te managen. Kortom, een complete opleiding om optimaal grip te krijgen op jouw projecten!

Doelgroep

De opleiding is geschikt voor jou wanneer je binnenkort projectmanager wordt of maximaal 2 tot 3 jaren ervaring hebt als projectleider. Ook als je wat langer ervaring hebt als projectleider en je jouw kennis wil opfrissen dan is deze opleiding voor jou geschikt. Heb je al ruime ervaring als projectmanager? Bekijk dan de opleiding Projectmanagement voor (ervaren) projectmanagers - senior. Je neemt een project mee uit jouw eigen beroepspraktijk, waarmee je tijdens de opleiding aan de slag gaat. 

Te verbeteren competenties

Na afloop van deze opleiding heb je de volgende competenties verbeterd:

 • Het schrijven van een professioneel Plan van Aanpak (opdrachtformulering en beheersplan)
 • Het structuren van een project
 • Inzicht in jouw persoonsstructuur en de benodigde vaardigheden voor projectmanagement
 • Het praktisch omgaan met benodigde methoden en technieken
 • Resultaatgerichtheid

Details

Niveau HBO
Duur korter dan 3 maanden
Eerstvolgende startdatum 04-09-2024 Zie alle startdatums
Locatie Heerlen, Roermond
Erkenning Certificaat
Kosten 2.450,00
Alle details weergeven

Opbouw

Zo ziet de opleiding Projectmanagement - medior eruit

De opleiding Projectmanagement voor projectmanagers - medior van Zuyd Professional bestaat uit 6 bijeenkomsten van 3 lesuren. Daarin leer je hoe je projectmanagement toepast op jouw eigen project in je eigen organisatie.

Gedurende de opleiding werk je aan een projectplan voor jouw eigen beroepspraktijk.
Een verbetervoorstel dat je direct kunt implementeren in jouw organisatie. Een optimale verbinding tussen de theorie en je werk dus.

Plan van Aanpak voor jouw organisatie

In de thematische bijeenkomsten behandelen we de verschillende fases in een project: van voorbereiding en uitvoering tot en met uitvoering en afronden. Ook besteden we aandacht aan zowel de ‘harde’ als de ‘zachte’ kant van projectmanagement. Het Plan van Aanpak is daarbij steeds de rode draad. In de praktijkbijeenkomsten presenteer je je plan aan de andere deelnemers. Op basis van hun feedback en die van de trainer realiseer je een gedegen Plan van Aanpak, dat je aan het einde van de opleiding inlevert. Goed om te weten: in meer dan 90% van de gevallen worden de plannen geïmplementeerd in de organisatie van de deelnemers. Een win-winsituatie voor jou en je werkgever!

Kleine groepen, persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht vinden we heel belangrijk in deze opleiding. Daarom houden we de groepen klein: ongeveer 6 tot 12 personen. De deelnemers komen uit allerlei bedrijven en organisaties, van zorg en overheid tot het bedrijfsleven. Die veelzijdigheid zorgt ervoor dat je veel van elkaar kunt leren. Onze docenten zijn mensen uit de praktijk. Dat maakt het lesprogramma zeer divers en praktijkgericht.

Programma

In de opleiding projectmanagement- medior komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Bijeenkomst 1:

 • Een overzicht van het vakgebied projectmatig werken: wat is een project?
 • Wat is projectbeheersing?
 • Doel en resultaat (doelen: ER en SMART)
 • Soorten projecten
 • Projectfasen
 • Waterval versus agile-aanpak
 • Plan-Do-Check-Act cyclus
 • Het plan van aanpak (onderdeel opdrachtformulering)
 • Projectcultuur

Bijeenkomst 2:

 • Visie, missie, ambitie van de organisatie
 • Hoe sluit projectresultaat aan op doel van de organisatie
 • Presenteren opdrachtformulering van het gekozen project
 • Discussiëren over resultaten cultuurtest.

Bijeenkomst 3:

 • Project(fase)resultaat
 • Duivelsvierkant (scope, kwaliteit, tijd en geld) op hoofdlijnen
 • Nader inzoomen op de beheersaspecten; scope, tijd, capaciteit en budget

Bijeenkomst 4:

 • De projectorganisatie
 • De menskant (individueel en team)
 • Stakeholdermanagement

Bijeenkomst 5:

 • Kwaliteit van het project(fase)resultaat,
 • Risicomanagement
 • Management info.
 • Doornemen template Plan van Aanpak: deel B (beheersplan)

Bijeenkomst 6: 

 • Projectbegroting,
 • Business case
 • Projectevaluatie
 • Presenteren eigen Plan van Aanpak

Planning

De bijeenkomsten worden gegeven van 18.30 tot 21.30 uur. De voorbereiding per bijeenkomst bedraagt 5 tot 10 uur. We werken met kleine groepen van maximaal 12 deelnemers. 

Startdatum
04-09-2024
Prijs
2.450,00
Bijeenkomsten
6 bijeenkomsten
Locatie
Heerlen
Beschikbare plaatsen
Beschikbaar
Startdatum
12-09-2024
Prijs
2.450,00
Bijeenkomsten
6 bijeenkomsten
Locatie
Roermond, Kasteel Hillenraedtstraat 1
Beschikbare plaatsen
Beschikbaar
Startdatum
21-01-2025
Prijs
2.450,00
Bijeenkomsten
6 bijeenkomsten
Locatie
Heerlen
Beschikbare plaatsen
Beschikbaar

FAQ

Voor wie is de opleiding Projectmanagement Medior geschikt?

De opleiding is geschikt voor jou wanneer je binnenkort projectmanager wordt of 2 tot 3 jaren ervaring hebt als projectleider. Ook als je wat langer ervaring hebt als projectleider en je jouw kennis wil opfrissen dan is deze opleiding projectmanagement-medior voor jou geschikt.

Ontvang ik een diploma na afronding van de opleiding Projectmanagement Medior?

Je ontvangt het certificaat Projectmanagement voor projectmanagers - medior, wanneer je aan minimaal 5 van de 6 bijeenkomsten hebt deelgenomen en het eindcijfer voor het Plan van Aanpak een voldoende is. Wanneer het cijfer van het Plan van Aanpak niet voldoende is, maar je hebt 5 van de 6 bijeenkomsten bijgewoond dan ontvang je een bewijs van deelname.

Wat is het verschil tussen de basis-, medior-  en senior-opleidingen?

Welke opleiding het beste bij jou past, heeft te maken met de mate van kennis en ervaring die je hebt op het gebied van projectmanagement.

De opleiding Projectmanagement- Basis is voor iedereen geschikt die werkt in een project of hierin wil gaan werken. 

De opleiding Projectmanagement- Medior is iets voor jou wanneer je binnenkort projectmanager wordt of 2 tot 3 jaar ervaring hebt als projectleider. 

Heb je al ruime ervaring als leidinggevende of ben je eindverantwoordelijk voor het projectresultaat en budget? Dan is de opleiding Projectmanagement- Senior voor jou geschikt.

Incompany

De opleiding Projectmanagement wordt ook incompany op maat aangeboden. Onze relatiemanagers informeren je graag. Mail voor meer informatie naar serviceteam@zuydprofessional.nl

Praktische informatie

Certificaat

Je ontvangt het certificaat Projectmanagement voor projectmanagers - medior, wanneer je aan minimaal 5 van de 6 bijeenkomsten hebt deelgenomen en het eindcijfer voor het Plan van Aanpak een voldoende is. Wanneer het cijfer van het Plan van Aanpak niet voldoende is, maar je hebt 5 van de 6 bijeenkomsten bijgewoond dan ontvang je een bewijs van deelname. 

Prijs

In de prijs van deze training zit inbegrepen:

 • Projectmanagement medior: 6 bijeenkomsten
 • Optioneel een online groepssessie
 • Beoordeling eindproduct (indien tijdig ingeleverd)
 • Bespreken eindproduct in groepsverband

Herkansing

Heb je een onvoldoende eindresultaat, dan krijg je de mogelijkheid om (tegen betaling) een keer te herkansen. Je kunt een herkansing aanvragen door te mailen naar serviceteam@zuydprofessional.nl. De kosten voor een herkansing bedragen € 300,-.
In deze prijs zit inbegrepen:

 • Beoordeling van 1 herkansing, wanneer deze tijdig is ingeleverd
 • Bespreken einddocumenten online én in groepsverband

Heb je onverhoopt de herkansing met een negatief resultaat afgesloten of niet tijdig ingeleverd, dan wordt met Zuyd Professional een persoonlijk traject afgesproken. 

Bijeenkomst gemist

Heb je een dagdeel gemist? Of heb je de herkansing met een negatief resultaat afgesloten? Dan kun je dit bij de start van de volgende training (wanneer de groepsgrootte dit toelaat) inhalen tegen het dagdeel-tarief. Het dagdeel-tarief is het totaalbedrag van de training gedeeld door het aantal dagdelen. Het is mogelijk om extra individuele begeleiding in te kopen, de investering hiervoor bedraagt € 150,- per uur. 

Contact

Heb je vragen, wil je een dagdeel inhalen of heb je behoefte aan extra individuele begeleiding?
Neem dan contact op met het serviceteam via serviceteam@zuydprofessional.nl

Toelatingseisen

Omdat we tijdens de opleiding toewerken naar een professioneel Plan van Aanpak, is het sterk aan te bevelen dat je hiervoor een project inbrengt uit je eigen praktijk.

Over de trainers

Portretfoto van Pierre Erven

Pierre is een bedrijfskundige van origine en heeft een uitgebreide werkervaring opgebouwd binnen nationale grootschalige projecten van Rijkswaterstaat, alsmede diverse projecten bij waterschappen, provincies, gemeenten en Prorail. Met rollen variërend van projectmanager en hoofd Bedrijfsvoering tot manager Projectbeheersing en Procesmanager, heeft hij gedurende vele jaren gefungeerd als coach, adviseur en nationaal erkend expert op het gebied van projectmatig werken. Hij was verantwoordelijk voor de implementatie van projectmatige werkwijzen en projectbeheersing, en het optimaliseren van informatievoorziening.

Pierre Erven Trainer Projectmanagement opleidingen
Portretfoto van Guido Fröhlichs

Guido heeft zich gespecialiseerd in project-, programma- en portfoliomanagement en heeft hierin al meer dan 25 jaar ervaring in diverse functies en bedrijfstakken. In zijn werkzaamheden als (o.a.) trainer bij Zuyd Professional zoekt Guido naar de optimale balans tussen zakelijke resultaatgerichtheid en persoonlijke groei van mensen individueel en in teamverband. Door helder en met oprechte aandacht te communiceren, weet hij mensen te motiveren en uit te dagen tot verandering. Niet voor niets is zijn motto: ‘Slimmer samenwerken = meer bereiken’.

Guido Fröhlichs Trainer Projectmanagement opleidingen

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur.

Aanmelden voor deze opleiding

Lijkt deze opleiding je wat en wil je je graag aanmelden? Klik dan op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan.