Onze omgeving verandert continu. Organisaties (bedrijven/ondernemingen) die zich aanpassen aan hun omgeving hebben een voorsprong op diegenen die dat niet doen. Wil jij inspelen op veranderingen dan past projectmatig werken daar uitstekend bij. Het aantal projecten in organisaties neemt gestaag toe en bijna iedereen krijgt op een gegeven moment te maken met een project! 

Doelgroep

De opleiding is geschikt voor een projectmedewerker, iemand die deelneemt aan een project of binnenkort aan een project gaat deelnemen en voor mensen die willen weten wat werken in een project eigenlijk inhoudt. De kern is het schrijven van een professionele projectopdracht.

Te verbeteren competenties

Na afloop van de opleiding heb je de volgende projectskills verbeterd. 
Je: 

 • hebt inzicht in het werken in projecten en jouw rol als projectmedewerker
 • kunt een professionele opdrachtformulering maken
 • kunt samenwerken in een team
 • weet het verschil tussen doel en projectresultaat
 • kunt een project faseren 

Je kunt het geleerde toepassen in de praktijk. Als je hierin verder wil gaan en een eigen project gaat managen/leiden dan is de opleiding Projectmanagement Medior wellicht geschikt voor jou!

Details

Niveau HBO
Duur 2 bijeenkomsten
Eerstvolgende startdatum 11-11-2024 Zie alle startdatums
Locatie Heerlen, Roermond
Erkenning Bewijs van deelname
Kosten 999,00
Alle details weergeven

Opbouw

Het programma bestaat uit twee bijeenkomsten met de volgende inhoud: 

Bijeenkomst 1. Het projectmatig werken en projectresultaat

 • Wat is een project? De definitie
 • Wat is het verschil tussen projectmatig werken en routinematig en improviserend werken?
 • Doel en projectresultaat
 • Welke fases kent een project?
 • Het project(fase) resultaat

Bijeenkomst 2. De projectopdracht en mijn rol in een project(team)

 • De projectopdracht: een professionele opdrachtformulering
 • Het samenwerken in een multidisciplinair team
 • Mijn rol in het team

Planning

De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten die worden gegeven van 18.30 tot 21.30 uur. We werken met kleine groepen van maximaal 12 deelnemers.

Startdatum
11-11-2024
Prijs
999,00
Bijeenkomsten
2 bijeenkomsten
Locatie
Heerlen, Nieuw Eyckholt 300
Beschikbare plaatsen
Beschikbaar
Startdatum
02-06-2025
Prijs
999,00
Bijeenkomsten
2 bijeenkomsten
Locatie
Heerlen
Beschikbare plaatsen
Beschikbaar

FAQ

Voor wie is de opleiding Projectmanagement Basis geschikt?

De opleiding is geschikt voor een projectmedewerker, iemand die deelneemt aan een project of binnenkort aan een project gaat deelnemen en voor mensen die willen weten wat werken in een project eigenlijk inhoudt. Het maakt niet uit of je net van school komt of al jaren ervaring hebt. De opleiding Projectmanagement Basis is geschikt voor iedereen die werkt of vastloopt met projecten en op zoek is naar handvatten om die projecten beter te managen!

Krijg ik een diploma na het afronden van de opleiding Projectmanagement Basis?

Na afronding van de opleiding Projectmanagement-basis ontvang je een bewijs van deelname wanneer je aan beide bijeenkomsten hebt deelgenomen.

Wat is het verschil tussen de basis-, medior-  en senior-opleidingen?

Welke opleiding het beste bij jou past, heeft te maken met de mate van kennis en ervaring die je hebt op het gebied van projectmanagement.

De opleiding Projectmanagement - Basis is voor iedereen geschikt die werkt in een project of hierin wil gaan werken. 

De opleiding Projectmanagement- Medior is iets voor jou wanneer je binnenkort projectmanager wordt of 2 tot 3 jaar ervaring hebt als projectleider. 

Heb je al ruime ervaring als leidinggevende of ben je eindverantwoordelijk voor het projectresultaat en budget? Dan is de opleiding Projectmanagement- Senior voor jou geschikt.

Praktische informatie

Bewijs van deelname

Je ontvangt het bewijs van deelname wanneer je aan allebei de bijeenkomsten hebt deelgenomen.

Prijs

In de prijs van deze training zit inbegrepen:

 • Projectmanagement basis: 2 interactieve bijeenkomsten
 • Bij de basistraining is geen persoonlijke begeleiding inbegrepen

Mocht je op een van de geplande data verhinderd zijn, dan is het helaas niet mogelijk om deze bijeenkomst in te halen.

Contact

Heb je vragen? Neem dan contact op met het serviceteam via serviceteam@zuydprofessional.nl

Toelatingseisen

Het maakt niet uit of je net van school komt of al jaren ervaring hebt. De opleiding Projectmanagement Basis is geschikt voor iedereen die werkt of vastloopt met projecten en op zoek is naar handvatten om die projecten beter te managen!

De opleiding projectmanagement basis is een studie die je na je hbo opleiding kunt volgen, maar het hebben van een hbo diploma is geen vereiste. Hbo werk- en denkniveau is dat wel, omdat het schrijven van een professionele projectopdracht een onderdeel is van de opleiding. 

We verwachten dat je op het moment van de start van de opleiding werkzaam bent bij een bedrijf of organisatie waar je projectmanagement in de praktijk kunt brengen.

Over de trainers

Portretfoto van Guido Fröhlichs

Guido heeft zich gespecialiseerd in project-, programma- en portfoliomanagement en heeft hierin al meer dan 25 jaar ervaring in diverse functies en bedrijfstakken. In zijn werkzaamheden als (o.a.) trainer bij Zuyd Professional zoekt Guido naar de optimale balans tussen zakelijke resultaatgerichtheid en persoonlijke groei van mensen individueel en in teamverband. Door helder en met oprechte aandacht te communiceren, weet hij mensen te motiveren en uit te dagen tot verandering. Niet voor niets is zijn motto: ‘Slimmer samenwerken = meer bereiken’.

Guido Fröhlichs Trainer Projectmanagement opleidingen
Portretfoto van Pierre Erven

Pierre is een bedrijfskundige van origine en heeft een uitgebreide werkervaring opgebouwd binnen nationale grootschalige projecten van Rijkswaterstaat, alsmede diverse projecten bij waterschappen, provincies, gemeenten en Prorail. Met rollen variërend van projectmanager en hoofd Bedrijfsvoering tot manager Projectbeheersing en Procesmanager, heeft hij gedurende vele jaren gefungeerd als coach, adviseur en nationaal erkend expert op het gebied van projectmatig werken. Hij was verantwoordelijk voor de implementatie van projectmatige werkwijzen en projectbeheersing, en het optimaliseren van informatievoorziening.

Pierre Erven Trainer Projectmanagement opleidingen

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur.

Aanmelden voor deze opleiding

Lijkt deze opleiding je wat en wil je je graag aanmelden? Klik dan op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan.