Bij Zuyd ontwikkelen we onderwijs dat toegankelijk en relevant is voor jou. Onze deeltijdopleidingen in het hoger onderwijs zijn ontworpen om je niet alleen de benodigde kennis en vaardigheden bij te brengen, maar ook om je persoonlijke en professionele groei te ondersteunen op een manier die past bij jouw unieke levensstijl.

Onze deeltijdopleidingen stellen je in staat om te je huidige baan te behouden terwijl je je opleiding volgt. Zo kun je direct de opgedane kennis toepassen in je werkomgeving en je carrière verder ontwikkelen.

Ontdek onze deeltijdopleidingen

Ben je op zoek naar flexibiliteit en wil je je carrière een boost geven? Wil je eindelijk jouw hbo diploma behalen? Of wil je de switch maken naar een andere sector? Ontdek onze deeltijd opleidingen bij Zuyd Hogeschool die passen bij jouw ambities.

Bij Zuyd Hogeschool hebben we diverse deeltijd programma’s en opleidingen, variërend van management en gezondheidszorg tot technologie en kunst. Naast deeltijdopleidingen op bachelor niveau bieden we ook AD’s aan (Associate Degrees).

sorteren op
Filter opleidingen

Waarom in Deeltijd studeren?

 1. Flexibel in planning

Onze deeltijd opleidingen zijn ontworpen met jou in gedachten. Of je nu een drukke baan hebt, een gezin of andere verplichtingen, onze flexibele roosters stellen je in staat om je studie naadloos in je leven te integreren.

 1. Werken en studeren in balans

Bij Zuyd Professional begrijpen we dat je veel ballen in de lucht moet houden en helpen we jou met een goede balans in werk en studie. Onze deeltijdopleidingen bieden je de mogelijkheid om jouw professionele vaardigheden te verbeteren terwijl je aan een waardevol diploma werkt. Daarnaast kun je het geleerd meteen in je werk praktijk toepassen. Een win-win situatie!

 1. Persoonlijke begeleiding

Onze betrokken docenten en ondersteunend personeel staan klaar om je te begeleiden tijdens je deeltijd studie. Kleine klassen zorgen voor een persoonlijke leerervaring en stellen je in staat om het meeste en beste uit je opleiding te halen.

De eerste stap naar jouw deeltijd avontuur begint hier. Neem contact op met de betreffende opleiding voor meer informatie over de toelatingseisen en aanmelden. Wij staan klaar om je te helpen bij elke stap op weg naar jouw studiesucces!

Ontdek ZuydSwitch

Een programma ontwikkeld voor volwassenen die een carrièreswitch overwegen naar een beroep in de zorg of ict. Ontdek ZuydSwitch, waar je in acht weken kunt proeven aan de Zorg of ICT en bij succes direct kunt doorstromen naar een deeltijdopleiding. Zuyd Switch biedt oriëntatie op de opleiding en beroepspraktijk, en bereidt je voor op werk in de sector.

Bij ZuydSwitch Zorg is het zo dat je, als onderdeel van de opleiding Verpleegkunde Deeltijd, al aan de slag gaat in de praktijk bij een organisatie. Bij ICT en techniek is dat niet altijd zo. ZuydSwitch ICT is een heel mooie voorbereiding op die nieuwe stap.

Zet de eerste stappen naar jouw nieuwe carrière met ZuydSwitch!

ZuydSwitch Zorg (Verpleegkunde deeltijd basismodule)

 • niveau pre HBO
 • duur korter dan 3 maanden
 • startdatum 20-11-2024
 • locatie Heerlen

Succesverhalen

Ben je benieuwd hoe anderen een het volgen van een deeltijdopleiding hebben? Wij geven je graag in de flexibele leerroute van Milou bij de deeltijdopleiding Business Studies.

deeltijd opleiding business studies ervaring

Deeltijdopleiding Business Studies

“Eigen tempo, eigen leerroute en maximale impact” bij Business Studies deeltijd.

Studenten van de flexibele deeltijdopleiding Business Studies volgen elk hun eigen leerroute, die rekening houdt met de leerdoelen van de student, hun werkpraktijk en eigen professionele ontwikkeling. Milou Kuipers, business- en informatieanalist bij APG: “Zo kan ik de studie perfect laten aansluiten bij wat ik voor mijn werk nodig heb. Het fijne is bovendien dat ik zelf het tempo bepaal. Dat maakt deze opleiding goed te combineren met mijn drukke fulltime baan.”

Veelgestelde vragen

Een deeltijdopleiding bij Zuyd biedt flexibel onderwijs, perfect voor wie werk en studie wil combineren. Of je nu een carrièreswitch overweegt of je expertise in je vakgebied wilt verdiepen, deeltijdstudie past zich aan jouw behoeften aan. Voor sommigen biedt een hbo-deeltijdstudie de mogelijkheid om studie en gezinsleven in balans te houden, terwijl anderen het gebruiken om naast hun werk verder te studeren of zich om te scholen.

Bij een deeltijd hbo-opleiding ben je gemiddeld 20 uur per week bezig. Contacturen worden vaak op één dag gepland, meestal van ’s middags tot ’s avonds. De zelfstudie kun je flexibel inplannen, vaak in de avonduren of op momenten die jou het beste uitkomen.

Een belangrijk voordeel van deeltijd studeren is de mogelijkheid om je studie te combineren met werk, waardoor je kunt studeren en tegelijkertijd geld kunt verdienen. In tegenstelling tot een voltijdstudie, waarbij je vaak maar enkele uren per week aan werk kunt besteden, kun je bij een deeltijdopleiding het grootste deel van je tijd aan werk besteden en slechts één dag(deel) per week en in de weekenden of avonduren aan je studie werken. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat je ongeveer 20 uur per week vrij moet houden voor je studie.

We begrijpen dat de balans tussen werk, studie en privéleven belangrijk is. Zuyd Hogeschool biedt persoonlijke begeleiding en ondersteuning om je te helpen deze balans te behouden.

Ben je nieuwsgierig naar het verschil tussen een Associate Degree (AD) en een deeltijdopleiding op Bachelor (bc) niveau? Beide opleidingen zijn op hbo-niveau, maar een Associate Degree is vaak gericht op specifieke vaardigheden voor de arbeidsmarkt en kun je meestal in een kortere tijd afronden. Een deeltijdopleiding op bachelor niveau geeft je een bredere academische basis en kan leiden tot diverse carrièremogelijkheden.
De keuze hangt af van jouw carrièredoelen en studievoorkeuren. Ontdek welke weg het beste bij jou past en zet de eerste stap naar jouw toekomst.

Wij zetten de verschillen tussen AD vs Bachelor voor je op een rij:

1. Snel vs. Grondig: 

 • AD: Snel op weg naar een carrière in twee jaar met praktijkgerichte vaardigheden. 
 • Deeltijd Bachelor: Diepgaande kennis in een breder vakgebied in een flexibel vierjarig programma. 

2. Doelgericht vs. Breed onderwijs: 

 • AD: Specifiek ontworpen voor beroepsgerichte vaardigheden. 
 • Deeltijd Bachelor: Brede academische basis voor diverse carrièrekansen. 

3. Tijdinvestering: 

 • AD: Twee jaar, of zelfs minder in deeltijd. 
 • Deeltijd Bachelor: Vier jaar, flexibel aangepast aan jouw schema. 

4. Toekomst: 

 • AD: Direct de arbeidsmarkt op of doorschakelen naar het derde jaar van een bijbehorende bachelor. 
 • Deeltijd Bachelor: Dezelfde kansen als voltijdstudenten, inclusief doorstromen naar een masteropleiding.  

Een Associate degree-opleiding is geschikt voor mbo-4 studenten en havisten. Voor mensen die graag willen doorstuderen, maar twijfelen of een vierjarige hbo-opleiding wel iets voor ze is. En voor mensen die al een paar jaar werkervaring hebben en zich graag verder willen ontwikkelen. Het is een opleiding voor alle studenten met een praktische instelling. In voltijd en in deeltijd.

Een voltijdopleiding is een fulltime opleiding met volledige toewijding, terwijl deeltijdopleidingen flexibeler zijn en ontworpen voor studenten en professionals met andere verplichtingen, zoals werk of gezin. De studiebelasting is hierop aangepast.

De duur van de deeltijdopleidingen varieert, maar gemiddeld genomen 2 tot 4 jaar om een diploma te behalen, afhankelijk van het gekozen programma en je persoonlijke studietempo.

Ja, er zijn specifieke toelatingseisen voor deeltijdopleidingen. Denk aan vooropleiding of werkplek. Toelatingseisen variëren per opleiding. Neem contact op met de desbetreffende opleiding of voor gedetailleerde informatie.

Hogeschool biedt informatie over mogelijke financiële ondersteuning, zoals studiefinanciering en belastingvoordelen.

Ja, afhankelijk van het programma zijn er soms ook online leermomenten. Dit is afhankelijk van de opleiding. Dit biedt extra flexibiliteit, vooral voor studenten met drukke schema’s.

Aanmeldingsprocedures variëren per programma. Raadpleeg onze website voor specifieke informatie over de aanmeldingsprocedure of neem contact op met Zuyd Professional.

De carrièremogelijkheden variëren per opleiding, maar Zuyd Hogeschool streeft ernaar studenten voor te bereiden op een succesvolle loopbaan in hun vakgebied.

Meer over deeltijdopleidingen?

Ontdek ZuydSwitch

Een programma ontwikkeld voor volwassenen die een carrièreswitch overwegen naar een beroep in de zorg of ict. Ontdek ZuydSwitch, waar je in acht weken kunt proeven aan de Zorg of ICT en bij succes direct kunt doorstromen naar een deeltijdopleiding. Zuyd Switch biedt oriëntatie op de opleiding en beroepspraktijk, en bereidt je voor op werk in de sector.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur.